CinemaKlub

Jennifer Aniston 10 éve nem vállalta volna, hogy drámázzon

rtl.hurtl.hu

2015. január 4. 14:29

A romantikus komédiák királynője, a tökéletes haj, az egykori Mrs. Pitt. Sokféle jelzővel illethettük már Jennifer Anistont, de a drámák eddig kimaradtak a repertoárjából. Most azonban nagyot ugrott a Cake című filmjével, amely lehetséges, hogy még egy Oscar szobrot is hoz neki.
 

Senki sem gondolta volna, hogy mindenki Rachel Green-je, egyszer Sandra Bullockhoz hasonlóan kilép a komfortzónájából, és olyan filmszerepet vállal el, amely nem is állhatna messzebb az eddigi választásaitól. Aniston mégis meglépte: a Cake-ben egy lelkileg összetört nőt alakít, aki súlyos testi fájdalmak közepette éli a mindennapjait. A kritikusok már Oscar-díjat suttognak, mégis annyi biztos, hogy Aniston túlnőtt önmagán: a Harper’s Bazaar-nak adott interjújában bevallotta, hogy ez volt élete eddigi legnagyobb kihívása, amely ugyanakkor a legfelemelőbb és leghálásabb hatást adta neki.

Ez is megy neki, pedig sokán inkább azt gondolták volna, hogy élete végéig elevezget majd a romantikus filmek tengerén. Ő erre persze csak nevetve legyint:
 

„Há, az egy borzasztóan unalmas élet lenne. De szeretek vígjátékokat csinálni. Nem mindenki képes nevetést és örömöt kicsalogatni másokból. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy mondjuk 10 évvel ezelőtt képes lettem volna egy ilyen kaliberű filmre, mint a Cake. De most már készen álltam rá, hogy kihívás elé állítsam magam.”


A cselekmény és a karakter mélységein túl külsőleg is át kellett alakulnia: nem viselhetett sminket, ráadásul még sebhelyeket is tettek az arcára. A haja zsírosan csüngött, ruhái rongyokban lógtak rajta. Egy teljesen új Jennifer nézett vissza rá a tükörből. Amikor először kellett így megjelennie a stáb előtt, rettegett. Félt az ítélkező szemektől és persze a bokrokban bujkáló paparazziktól. Egy idő után viszont újfajta érzés járta át: a nyugalom és a szabadság különös egyvelege. Elengedte a dolgot. Nem foglalkozott többé a külvilág ítéletével.

Forrás: Haper's Bazaar
 
#CinemaKlub#jennifer aniston#dráma#film

Címlapról ajánljuk