KERESÉS search-close

sonka

37 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sonka"

Húsvéti sonka után konditerem

Volt, aki nem várta otthon a locsolókat, inkább sportolni ment. Egyesek így próbálták messziről elkerülni a hidegvizes locsolkodást, mások pedig már most elkezdtek megszabadulni a plusz kilóktól. A többnapos ünnep alatt viszonylag könnyen feljöhet némi felesleg, amit az általunk megkérdezett személyi edző szerint leadni már nem olyan egyszerű.

Sonkáért és tojásért is sorok kígyóztak

Az év egyik legforgalmasabb napjára sikerült a szombati az üzletekben, mert annyian hagyták az utolsó pillanatra a húsvét előtti bevásárlást. Sonkáért és tojásért is sorok kígyóztak. A Kereskedelmi Szövetség úgy számol, 5 százalékkal többet vásároltunk idén húsvétra, mint tavaly. A zöldségeket és a kenyeret lényegesen drágábban, a tojást viszont olcsóbban adták, mint egy éve.

A magyar sonkákat ajánlják húsvétra

Hogy ne legyen váratlan meglepetés a húsvéti asztalnál, a sonkákat ellenőrzi a Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal. Nagy az árkülönbség a sonkák között, de a szakemberek azt javasolják, hogy a hazai termékeket válasszák, mert jobb a minősége, és visszakövethető az eredete. Két hét van Húsvétig, ma is sokan vásároltak az ünnepre.

Nem drágul a húsvéti sonka

A tavalyihoz hasonló sonkaárakat ígér idén húsvétra az egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánc vezetője. A termelők költségei nőttek, de a fokozódó verseny hatására a bolti árak alig változnak a terméktanács szerint. Azt javasolják, hogy bejáratott üzletekben vagy hentesektől vásárolják meg a sonkát, ügyeljenek a szavatossági időre, de ne hagyják az utolsó napra a beszerzést. 

Csokinyúl, sonka – megkezdődött az utolsó roham

Még most várják az utolsó, nagy rohamot húsvét előtt a kereskedők. A piacokon és az áruházakban is sokan válogatnak a csokinyulak és a sonkák között. A tojást sokan még csak ezen a héten veszik meg. Akik így döntöttek, valószínűleg jobban jártak, a piacon ugyanis most 32-35 forintért is lehet tojást vásárolni, míg 2 héttel ezelőtt 50 forintot is elkértek darabjáért.

A magyar sonkát ajánlják


szerző:
2018.03.13. 18:46
A magyar sonkát ajánlják

Egyelőre csak gusztálják a vevők a húsvéti sonkát a boltokban, az igazi nagy roham közvetlenül az ünnep előtt várható. A hússzövetségnél azt tanácsolják a vásárlóknak, hogy magyar sonkát vegyenek, lehetőleg ismerős hentestől, és figyeljenek az árra, mert a sonkánál is igaz, hogy a drágább általában jobb minőségű.

 

Sonka után jöhet a mozgás

Átlagosan egy-két kiló is felszaladhat húsvétkor az emberekre, ha nem figyelnek, ezt mondja a híradónk által megkérdezett személyi edző. Több fitneszterem most is nyitva volt, sokan edzettek. Volt, aki megszokásból, más viszont kifejezetten azért, hogy ledolgozza az elmúlt napokban elfogyasztott húsvéti sonkát.

 

Húsvét: Miért éppen sonka és tojás?

Sokaknak a nyúl kapcsolódik leginkább a húsvéthoz. Pedig a Híradónak nyilatkozó néprajzkutató szerint valószínűleg egy egyszerű fordítási hiba miatt került a húsvéti jelképek közé. Például a bárány viszont valódi jelentéssel bír, egyre több családnál kerül a húsvéti asztalra.

Nem az ár, a minőség számít

A többségnek már nem az ár számít hanem a minőség - már ami a húsvéti sonkát illeti - az általunk megkérdezett hentes szerint. A piacokon már egyre nagyobb a forgalom a közelgő húsvét miatt. Az élelmiszer ellenőrök szerint érdemes vásárlás előtt ellenőrizni, hogy a sonka ne legyen se túl kemény, se száradt, és levet se engedjen. Utánajártunk mire érdemes figyelni, ha jó sonkát, tojást vennénk az ünnepi asztalra.
 

Nálatok mi a húsvéti menü?


szerző:
2017.04.11. 17:25
Nálatok mi a húsvéti menü?

Magyarországon, egy húsvéti vacsora asztalon a sonka, a tojás és a kalács általában megtalálható, ezen túl viszont lehetnek eltérések. A Konyhafőnök VIP versenyzőit a különbségekről faggattuk: Nálatok mi a húsvéti menü?

Vizes is lehet a sonka


szerző:
2017.04.05. 18:25
Vizes is lehet a sonka

Vizes sonka – ez nem egy új fajta hús, a Hússzövetség figyelmezteti a vásárlókat arra, hogy a hónapok helyett, a gyorspácolt sonkák napok alatt meglepetést okozhatnak otthon szeleteléskor, ezért érdemes alaposan végigolvasni a címkét, mielőtt hazaviszik a kiválasztott darabot. Nem csak a pácolás, az árak is változtak. Drágult a sertés és a szövetség elnöke szerint lesz még drágább is.

Sonka-feszkó vetett véget Zsolti és Vivien kapcsolatának?

Habár Zsolti tiltakozik Vivien közeledése ellen, kapcsolatuk mégis olyan, mintha régóta házasok lennének. Ezúttal egy apróságnak tűnő dolog okozta "szakításukat"...

Gordonra a frászt hozták az új kuktái

A szakácsnak az előétel elkészítése alatt kellett szembesülnie a ténnyel, hogy nagydumás primadonnák érkeztek a konyhájába. Ennek ellenére a mentás zöldborsó krémleves pármai sonkával jól szerepelt a vendégeknél.

Ajándékot kaptak a farmerek, de csak olaj volt a tűzre

Napok óta nem tudnak rendesen étkezni a versenyzők, de húsvét alkalmából kaptak egy kis sonkát, tojást és kalácsot. Az adaggal azonban nem voltak kibékülve, és volt, aki tolmácsolta korgó gyomra panaszát.

Sonkát, tojást is adnak a rászorulóknak

A segítségre is nagyobb szükség van húsvétkor. Sonka, torma és édesség is került az adományozó ládákba Szegeden. A csongrádi megyeszékhelyen csaknem félezren kénytelenek az utcán tölteni az ünnepet. Az „Ételt adok - Ételt kapok Szeged” nevű közösségi csoport tagjai róluk is gondoskodnak adományaikkal.

Sonkával és gorgonzolával töltött sertésszűz

Mautner Zsófi képviseli az újszerű és könnyedebb, „csajosabb” fogásokat, míg Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf, Pataky Péter a nehezebb, magyarosabb, „férfiasabb”, ételeket készíti el, méghozzá kicsit újragondolva a hagyományos recepteket.

Milyen a jó húsvéti sonka?

A húsvét egyik kötelező kelléke a sonka. Utánajártunk, mire kell figyelni a vásárlásánál, hogyan érdemes főzni valamint ízesíteni.

A jó sonkát meg kell fizetni


szerző:
2015.03.24. 18:25
A jó sonkát meg kell fizetni

Kétezer forint alatt nem lehet jó minőségű hagyományos sonkát vásárolni. Mélyebbre kell nyúlni a pénztárcában annak, aki jó húsvéti sonkát akar az asztalra. A Magyar Húsiparosok Szövetsége szerint az olcsóbb, gyorspácolású sonkákat könnyű felismerni, elég csak megnyomkodni. És érdemes a címkét is elolvasni.

Tejszínes farfalle zöldborsóval és sonkával

Nigella Lawson receptje

Kezdődik a húsvéti bevásárlás

Inkább kevesebbet, de jó minőségűt – ezt tanácsolják a szakemberek a húsvéti bevásárláskor. Az ünnepekre sonkát, tojást, csokinyuszit szinte mindenki vesz. Az Élelmiszer-tudományi egyesület azt javasolja, főként olyan élelmiszerek kerüljenek az asztalra, aminek ismerik az eredetét, és a minőségét.

Forró nyomon 13-03-27


szerző:
2013.03.27. 21:30
Forró nyomon 13-03-27

Forró nyomon: Megdöbbentő riportunkban egy olyan férfi napját követjük, akit húsz éve tart fogságban a heroin és más kábítószerek is. Láthatják, hogyan szerzi be az anyagot, aztán megnézzük, mit okozhat egy internetről rendelt álgyógyszer, és utánajárunk annak is, jobb-e a drága sonka?

Óvatosan a húsvéti menüvel!

Bőrgyógyászunktól megtudjuk, hogy miért kell mértékkel fogyasztani böjt után a füstölt sonkát, és mik az összefüggések az étrendünk, és a bőrünk között.

Fókusz 12-04-06


szerző:
2012.04.06. 20:50
Fókusz 12-04-06

Fókusz: Csillagrombolók - Akik 3 perc alatt kiakasztották vagy lehengerelték a zsűrit. De miben rejlik varázserejük? Pánik a paradicsomban - Vastag Csaba bajba, majd a fellegekbe került Bali szigetén. Exkluzív házi videó! A világ legizmosabb combja - Misi fél tonnát is kinyom, extrém edzésén a Fókusz is ott volt.

Reggeli - Csak csajok 12-04-02

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Utolsó hajrá a boltokban


szerző:
2011.04.23. 18:01
Utolsó hajrá a boltokban

Tömve voltak a piacok, élelmiszerboltok, és nemcsak azokkal, akik az utolsó pillanatra hagyták a teljes bevásárlást.

Igényesebben vásárolunk húsvétra

Egyre kevesebben érdeklődnek a gyorspácolt, vákuumcsomagolt sonkák, és a kakaót alig tartalmazó csokinyulak iránt.

Nem lesz drágább a húsvét


szerző:
2011.04.17. 17:35
Nem lesz drágább a húsvét

Nem nőttek jelentősen a húsvéti ételek árai. A kalácsot, a sonkát, és a tojást most akciós áron kínálják a legtöbb boltban.

Csokinyuszikra és sonkákra utaznak

Szigorúan büntetik a vállalkozást, amelynél szabálytalanságot találnak. A razzia húsvétig tart.

Kolbászok és sonkák versengtek Gyulán

Igazi családi piknik hangulatban telt a II. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra a vár tövében.

Vigyázat: veszélyes felvágott!


szerző:
2010.04.13. 19:33
Vigyázat: veszélyes felvágott!

Ártalmas lehet az egészségre annak a Reál párizsinak és sonkának fogyasztása, amelyben Listeria fertőzöttséget találtak.

Békülni akart, de végül gyilkolt

Késsel többször megszúrta, végül pedig megfojtotta élettársa azt a fiatal nőt, akinek a holttestét járókelők találták meg Tatabányán.

Sonkák és sonkának látszó tárgyak

Nem mind sonka, ami annak látszik - erre hívják fel a figyelmet az élelmiszeripari szakértők.

Bevizsgálják, mi kerül a húsvéti menübe

A razzián állattelepeket, vágóhidakat, raktárakat, kamionokat, és boltokat vizsgálnak a szakemberek.

Indul a húsvéti sonkakommandó

Jellemző, hogy rosszul jelölik a termékeket. Általában valami lemarad a címkéről, vagy pontatlan adat kerül rá.

Húsvéti tudnivalók háziasszonyoknak

Mire érdemes odafigyelni a húsvéti sonka és tojás elkészítésekor?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való