KERESÉS search-close

politika

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "politika"

EP választás: túlsúlyban a kormányzati plakátok

Dominálják a köztéri hirdetéseket a Fidesz és a kormány plakátjai az Európai parlamenti kampány végén is. Az MSZP-Párbeszéd szerint a Fidesz 50-szer annyi pénzből kampányol, mint a teljes ellenzék, így nem is lesz tisztességes a vasárnapi választás. A kormánypártot most is kérdeztük, de nem kaptunk választ, mennyit költenek a kampányra. 

A Fidesz szerint újabb Soros akció

A Soros György által támogatott bevándorláspárti szervezetek szervezik a klímaváltozás elleni tüntetéseket az országban a Fidesz szerint. Ezt Halász János a párt frakciószóvivője mondta a Hír Tv-nek. A tüntetést szervező diákok viszont azt mondják: őket senki nem irányítja, pénzt sem kapnak sehonnan, és a politikához csak annyi közük van, hogy rá akarják bírni a döntéshozókat, hogy tegyenek valamit a természet pusztítása ellen. 

RTL Híradó 2019-05-23


szerző:
2019.05.23. 18:00
Még több kényes részletet rejthet az osztrák alkancellárt megbuktató felvétel

Egy bécsi ügyvéd állhat az osztrák alkancellárt megbuktató ibizai rejtett kamerás felvétel megszervezése mögött - erről beszélt a Die Presse napilapnak a videó másik szereplője, a Szabadságpárt azóta szintén lemondott frakcióvezetője. Az ügyvéd már korábban is gyűjtött terhelő anyagokat a szélsőjobboldali politikusról, megbízóját azonban nem árulta el. A videó teljes tartalmát továbbra sem hozták nyilvánosságra, de állítólag további kényes részletek várhatók.

Tüntetés és ellentüntetés Törökszentmiklóson

Hiába fogták el a rendőrök a gyanúsítottat, tüntetést szervezett a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom kedd este Törökszentmiklóson. A helyi férfi több embert is bántalmazott az utcán és egy dohányboltban. Toroczkai László pártelnök szerint az állam nem képes fenntartani a rendet. A tüntetőket ellentüntetők - roma szervezetek és ellenzéki képviselők - várták, ők a gyűlöletkeltés ellen szólaltak fel.

Dobrev Klára: Európai minimálbért!

A multicégek megadóztatásából lenne fedezete az európai minimálbérnek és minimálnyugdíjnak - ezt mondta az RTL Híradónak Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetője szerint a minimálbérnek el kellene érnie az átlagbér 60-70 százalékát. A politikus szerint létre kellene hozni az Európai Egyesült Államokat, és a bevándorlást is közösen lehetne jól kezelni.

Még nagyobb lehet a Fidesz győzelme az EP választáson

Még az öt évvel ezelőtti győzelmét is túlszárnyalhatja a Fidesz-KDNP a vasárnapi Európai Parlamenti választáson. Ebben az egy dologban ért egyet az öt legnagyobb magyar közvélemény-kutató cég négy nappal a választás előtt. A legnagyobb verseny a felmérések szerint az LMP és a Momentum Mozgalom között lesz, hogy melyikük tudja megszerezni az egy mandátumhoz szükséges 5 százaléknyi szavazatot.

Felszedik a nemrég lerakott síneket Hódmezővásárhely és Szeged között

Felszedik a korábban már lerakott, használt síneket a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő, most épülő villamosvasút vonalán. Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban azzal magyarázta a máshonnan elbontott, 40 éves sínek használatát, hogy az erre a mellékvonalra még jó lesz, és költségeket is spórolnak vele.

Bűnösnek vallotta magát áfacsalásban Kuna Tibor

Az üzletember kommunikációs cége korábban tízmilliárdos nagyságrendben nyert állami közbeszerzéseket. A vád szerint 245 millió forint értékben vásárolt fiktív számlákat. Tárgyalása a héten kezdődött, előkészítő üléssel. Az MSZP szerint Kuna Tibor ügye a korrupció minősített esete. A kormány nem reagált megkeresésünkre.

RTL Híradó 2019-05-22


szerző:
2019.05.22. 18:00
Várhatóan januártól indul a nagyszülői gyed

Várhatóan jövő január elsejétől lehet igényelni a nagyszülői gyedet. A támogatás legfeljebb két, ikrek esetén 3 évig jár - írta az most közzétett törvényjavaslat alapján az Index.

 

TOROCZKAI LÁSZLÓ: „Brüsszel kezd úgy viselkedni, mint Moszkva a kommunizmus idején”

Toroczkai László szerint az uniós választásokon ők azoknak kínálnak alternatívát, akik nem akarnak a két nagy politikai erőre szavazni. A Mi Hazánk Mozgalom elképzelései szerint az uniós forrásokra a hazai cégek közvetlenül pályázhatnának. Közös európai minimálbért, és egységes sávos bérrendszert vezetnének be egész Európában. A párt elnöke szerint így lehetne kiegyenlíteni a kelet-nyugat közötti különbséget.
Az RTL a választási kampányban interjút kért az összes nagyobb párt európai parlamenti listavezetőjétől.

Kamupártok: kihasznált jelöltek, köddé vált közpénzek

Gulyás Márton politikai aktivistának tartja magát, az utóbbi években számos megosztó ügy főszereplője volt. Még a tavaly tavaszi országgyűlési választások előtt kezdett az úgynevezett kamupártokról forgatni. Ezek a választások közeledtével aktivizálódnak, felveszik az állami támogatást, szavazatot alig kapnak, majd felszívódnak. A Házon kívül riportjában megmutatjuk, hogy kik, és hogyan működtették kamu pártjaikat, és mi lett a közpénzzel!

Öt napjuk maradt a pártoknak arra, hogy szavazásra buzdítsák támogatóikat

Elindult a kampányhajrá, öt napjuk maradt a pártoknak arra, hogy szavazásra buzdítsák támogatóikat az Európai Parlamenti választáson. A Fidesz kommunikációs igazgatója kedden bejelentette: több tízezer aktivistával sok százezer embert fognak még felkeresni május 26-áig. Közben lejár egy fontos, szavazással kapcsolatos határidő: akik nem a lakóhelyükön szeretnének szavazni, szerdán délutánig kérhetik az átjelentkezést. A szavazókörökbe eddig húszezer pártdelegáltat vettek nyilvántartásba.

Toroczkai László: „Fordítva működik az Unió”

Fordítva működik az Európai Unió, mint ahogy kellene, ezt mondta Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti listavezetője az RTL Híradónak adott interjújában. A párt szuverén európai államok együttműködésében képzeli el az unió működését.

Stadionépítési stopot vezetne be a Momentum

Stadionépítési stopot vezetne be a Momentum. A párt kedden négy népszavazási kérdést nyújtott be, ezek egyike szól a 3 ezer főnél nagyobb, közpénzből megvalósuló stadionépítések megtiltásáról, de megkérdeznék az embereket a kormánypropaganda korlátozásáról, a legfőbb ügyész mandátumáról és az ügynökaktákról is. Kerestük a kormányt, de kérdésünkre nem reagált a Momentum akciójára.

MSZP: „Orbán nyakig benne van az osztrák kormányt elsöprő korrupciós botrányban”

Az MSZP szerint a magyar miniszterelnök is nyakig benne van az Ausztria kormányát elsöprő korrupciós botrányban.

 

RTL Híradó 2019-05-21


szerző:
2019.05.21. 18:00
A menekültválság volt a fő téma

A menekültválság volt az elmúlt évek egyik legforróbb európai témája. A Uniónak azonban nem sikerült kialakítania egy mindenkinek elfogadható menekültpolitikát, de a Törökországgal kötött megállapodás után jelentősen csökkent az Európába érkező menekültek száma. Emiatt viszont több millióan várnak török menekülttáborokban, akár évekig.

Salvini dühös a menekültek miatt

Matteo Salvini dühös és jogi lépésekkel fenyegetőzik, miután belügyminiszteri tiltása ellenére kikötött egy menekülthajó a dél-olaszországi Lampedusa szigetén. Az utasokat egy német segélyszervezet hajója vette fel még a múlt héten. Az olasz belügyminiszter a kikötők lezárásával próbálja a menekültek útját állni. Az európai parlamenti választások előtt olasz közvéleménykutatók szerint Salvini pártja vezet, bár népszerűségüket több ügy is megtépázta.

Átalakuló erőviszonyok az Európai Parlamentben

Most vasárnap tarják az európai parlamenti választást. Az előrejelzés szerint jelentősen átalakulhatnak az erőviszonyok az új parlamentben, várhatóan több új frakció, szövetség is alakul majd. A vasárnapi szavazás után dől el az is, hogy a magyar pártok kikkel állnak majd össze és milyen lehetőségeik lesznek részt venni az európai döntéshozásban.

Thürmer és a Munkáspárt megadóztatná a gazdagokat

Megadóztatnák a gazdagokat, lezárnák Európa határait a bevándorlók elől, és szorosabb együttműködésre törekednének Oroszországgal – ezek a Munkáspárt választási programjának legfontosabb elemei. A párt elnöke és EP-listavezetője az RTL Híradónak adott interjújában arról beszélt, hogy a Munkáspárt a magyar dolgozókat és a magyar nemzet érdekeit képviselné az Európai Unióban, ha május 26-án mandátumhoz jutnának.

Hamis aláírás miatt nyomoznak

Nyomoz a rendőrség a Jobbik aláírásgyűjtő ívén talált hamis aláírás gyanúja miatt – írta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben egy volt Jobbik, jelenlegi Mi Hazánk szimpatizáns tett feljelentést, mert szerinte annak ellenére szerepel a Jobbik ívén az aláírása, hogy ő csak a Mi Hazánk mozgalmat támogatta. A Jobbik szerint ez csak a Mi hazánk provokációja. A rendőrség nem reagált kérdéseinkre.

Orbán Viktor: soron kívüli vadászidény Ausztriában

Soron kívüli vadászidény van az osztrákoknál - mindössze ennyivel kommentálta Orbán Viktor az Ausztriában pénteken kirobbant korrupciós botrányt. A Heinz-Christian Strache alkancellárról két éve készült titkos videófelvételen a magyar miniszterelnökről is szó esik. A szélsőjobboldali politikus arról beszél, hogy Orbán Viktornak Heinrich Pecina vásárolta fel a magyar médiumokat. Az MSZP és a Párbeszéd ezért az osztrák hatóságokhoz fordul, hogy vizsgálják a magyar miniszterelnök és az osztrák Pecina ügyeit is.

RTL Híradó 2019-05-20


szerző:
2019.05.20. 18:00
THÜRMER GYULA: „Az Európai Unió az nem a bankoké és nem a milliárdosoké”

Megadóztatnák a gazdagokat, lezárnák Európa határait és szorosabb együttműködésre törekednének Oroszországgal – ezek a legfontosabb elemei a Magyar Munkáspárt EP választási programjának. Thürmer Gyula szerint kudarc semmiképp nem érheti a Munkáspártot május 26-án, mert már azzal nyertek, hogy indulnak a választáson.

2020-tól a nevelőszülőknek is jár majd a GYED

2020-tól a nevelőszülőknek is jár majd a GYED - többek között ezzel is ösztönözné a kormány, hogy minél többen vállalják a nevelőszülői feladatokat. A "Befogadlak" elnevezésű program célja, hogy a jelenleg intézményben élő gyerekek is családban nőhessenek fel.

Rasszista plakátokat tettek ki

Rasszista plakátokat ragasztottak ki Budapesten, amelyen a Párbeszéd politikusa, Kocsis-Cake Olivió szerepel. A politikus szerint a kormány gyűlöletszító politikája miatt kerülhettek ki a plakátok. A Párbeszéd feljelentést tett a rendőrségen.

Kövér Lászlónak írnak a tüntetők

Összegyűjtik és elküldik Kövér Lászlónak azoknak a levelét, akiket a politika elnyom, megaláz, vagy másodrendű állampolgárként kezel. Ezt ígérték szombaton a homofóbia elleni, budapesti tüntetés szervezői. A Levelet Lacinak kampányt azért indították, mert az Országgyűlés elnöke egy lakossági fórumon az Index tudósítása szerint arról beszélt, a homoszexuálisok nem feltétlenül egyenragúak.

Marine Le Pen: „Orbánnak is itt kellene lennie!”

Orbánnak is itt kellene lennie - ezt mondta a 444 kérdésére a francia szélsőjobboldali politikus, Marine Le Pen szombaton, Milánóban, ahová Matteo Salvini olasz belügyminiszter meghívására vett részt a szélsőséges Liga kampányzáró nagygyűlésén. Matteo Salvini vezetésével szélsőjobboldali frakció alakulhat az Európai Parlamentben, ahová a Fideszt is várják.

Orbanizálni akarta Ausztriát a volt osztrák alkancellár

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik, hogy kiderüljön milyen befolyása volt Oroszországnak a magyar médiaviszonyok kialakításában. A korrupciós botrányba keveredett volt osztrák alkancellár, Heinz-Christian Strache, a bukását okozó rejtett kamerás felvételen arról beszélt: orosz segítséggel szeretne olyan médiabirodalmat kiépíteni, mint Orbán Viktor. A videó nyilvánosságra kerülése után az osztrák kancellár bejelentette előrehozott választások lesznek.

RTL Híradó 2019-05-19


szerző:
2019.05.19. 18:00
EXKLUZÍV: Frans Timmermans szerint Orbán Viktor nem eléggé férfi a szemtől szembeni vitához!

Az európai szocialisták csúcsjelöltje csak az RTL Híradónak nyilatkozott. Frans Timmermans szerint  Orbán Viktor nem volt hajlandó vitázni vele, pedig korábban többször is támadta a parlamentben. A Híradó riportját ITT nézheti vissza!

 

Orbán példáját akarta követni az osztrák alkancellár

A felvételen Orbán Viktort többször is említette Heinz-Christian Strache. Nemcsak arról a médiahátországról beszélt, amit szerinte Orbán Viktor kiépített, hanem megnevezte azt az osztrák üzletembert is, aki bezárta a Népszabadságot, majd az összes, érdekeltségében lévő megyei lapot eladta Mészáros Lőrincnek. A Fidesz érdemben nem kommentálta az alkancellárt lebuktató videót.

Kormányválság Ausztriában

Lemondott az osztrák alkancellár, aki eddig a szélsőjobboldali Szabadságpártot vezette, miután egy most előkerült felvétel szerint korrupciós botrányba keveredett. Egy Ibizán, két évvel ezelőtt készült videó szerint újságot akart szerezni, cserébe pedig állami megbízásokat akart adni orosz oligarcháknak. A politikus példaként emlegeti azt a médiahátországot, amit szerinte Orbán Viktor épített ki Magyarországon.

A Kétfarkú Kutya Párt kátyúzásba kezdett

Kátyú, kátyút követ - szinte járhatatlan a Szentendrét Pomázzal összekötő út. A Kétfarkú Kutya Párt - ahogy ők mondják passzivistái - kátyúzásba kezdtek. Azt állítják, az önkormányzatra hiába vártak, ezért inkább úgy döntöttek, maguk teszik rendbe az utat. Kerestük a szentendrei önkormányzatot, hogy tervezik-e az utak felújítását, jövő hétre ígértek választ.

Momentum Mozgalom: azok kapjanak uniós támogatást, akik csatlakoznak az Európai Ügyészséghez!

Ne kapjon uniós támogatást az az ország, amelyik nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ez lesz az első javaslata a Momentum Mozgalomnak, ha bejutnak az Európai Parlamentbe. Erről Fekete-Győr András beszélt a párt szombati kampány rendezvényén. A kormány korábban már elutasította a csatlakozást.

Timmermans: Orbán Viktor nem eléggé férfi a vitához

Orbán Viktor nem eléggé férfi, hogy vitázzon Frans Timmermans-szal. Ezt az európai szocialisták csúcsjelöltje mondta az RTL Híradónak. A politikus az uniós választási kampány alatt másodszor járt Budapesten. Az MSZP kongresszusán bírálta Orbán Viktor és az orosz elnök barátságát, és a minimálbérek uniós szintű emelését ígérte. A Fidesz szerint Frans Timmermans Soros György embere. A Timmermans-szal készült exkluzív interjút megnézhetik ITT.

RTL Híradó 2019-05-18


szerző:
2019.05.18. 18:00
Nem módosítják a családvédelmi akciótervet

Hiába a többezer érintett család, nem módosítja a kormány a családvédelmi akciótervet - közölte Híradónkkal az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Mfor.hu írt arról, hogy több felháborodott család azt kérte a kormánytól: minden 2017 után született harmadik gyermek után egymillió helyett 4 millió forintot engedjenek el a hitelükből. A kormány viszont azt írta: csak a július 1-je után születendő harmadik gyerekek után jár a négymilliós támogatás.

Rendkívüli ülés a kilakoltatás ellen, a kormánypártiak nem mentek el

Bojkottálták a kormánypárti képviselők az Országgyűlés mai rendkívüli ülését. Az ellenzéki pártok a kilakoltatások leállítását és a devizahitelesek megsegítését célzó javaslatokat akartak elfogadni, ezért hívták az össze az ülést, de a törvényhozás a Fidesz és a KDNP képviselői nélkül nem volt határozatképes.

Liberális maffiáról beszélt Orbán Viktor

Politikusokból, újságírókból és elemzőkből álló liberális maffia dolgozik azon, hogy elhitesse: nincs mit tenni a bevándorlás ellen - ezt mondta Orbán Viktor az állami rádióban. A kormányfő úgy véli, hogy őt, valamint Matteo Salvini olasz belügyminisztert és Donald Trump amerikai elnököt azért gyűlölik, mert erre rácáfoltak. A Momentum szerint liberális maffia nem létezik, csak Fidesz-maffia.

Az ombudsman és óriáscégek vezetői is kiálltak a megkülönböztetés ellen

Senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a nemi identitása, vagy szexuális irányultsága miatt - ezt írta az alapvető jogok biztosa közleményében a Homofóbia és Transzfóbia Elleni Világnap alkalmából. Nemcsak az ombudsman, hanem óriáscégek vezetői, valamint az Európai Parlament is kiállt a megkülönböztetés ellen. Két nappal ezelőtt Kövér László az országgyűlés elnöke arról beszélt, egy normális homoszexuális nem tartja egyenrangúnak magát a többséggel és pedofilokhoz hasonlította az egynemű, örökbefogadásra vágyó pártokat.

 

RTL Híradó 2019-05-17


szerző:
2019.05.17. 18:00
Orbánra is utaltak a csúcsjelöltek vitáján

Migráció, klímavédelem, populizmus - ezekről is vitáztak egymással az európai bizottság elnöki székének várományosai Brüsszelben. Ez volt a csúcsjelöltek utolsó vitája a jövő hétvégi európai parlamenti választások előtt. Orbán Viktor neve is többször előkerült, de épp a Fidesz jelenlegi pártcsaládjának, a Néppártnak a jelöltje nem akart beszélni róla. Orbán Viktor nemrég alkalmatlannak nevezte Manfred Webert.

A Mediaworks szerint a Facebook letiltotta a hirdetéseiket

A Mediaworks szerint letiltotta hirdetéseiket a Facebook, a kormányközeli kiadó politikai és ideológiai okokat sejt a háttérben. A Facebook nem válaszolt megkeresésünkre, így nem tudni, tényleg letiltották-e a kormányközeli lapok reklámjait, és ha igen, miért. A közösségi oldal az EP-választási kampány előtt vezetett be változtatásokat, amelyekkel az álhírek terjedését előznék meg.

Kövér László: egy normális homoszexuális nem tartja magát egyenrangúnak

A pedofilokhoz hasonlította Kövér László azokat az egynemű párokat, akik gyermeket fogadnak örökbe - az Index tudósítása szerint. Az Országgyűlés és a Fidesz választmányi elnöke egy választási fórumon beszélt arról, hogy szerinte a gyermek mindkét esetben egy élvezeti cikk, egy normális homoszexuális pedig nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak a többséggel. A Momentum szerint normális országban ilyen nem hangozhat el és Kövér Lászlónak le kell mondania.

RTL Híradó 2019-05-16


szerző:
2019.05.16. 18:00
EP-választás: Az elnökjelöltek vitája

Szerda este kezdődik Brüsszelben az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó jelöltek vitája. A helyszínen van Litauszky Balázs riporter.

Nincs eljárás a „babaváró” miatt

Felszólították a kormánypártok az Európai Bizottságot, hogy minél hamarabb adjon előzetes hozzájárulást a babaváró támogatáshoz. A bizottság magyarországi képviselete azt közölte: mivel a támogatással kapcsolatban semmilyen eljárás nem zajlik, ezért határidőkről sem lehet beszélni. Az RTL Híradónak nyilatkozó elemző szerint Brüsszelben azt szeretnék elkerülni, hogy a babaváró támogatásból a bankok húzzanak hasznot.

Időben léptek Matolcsy fiai

Néhány nappal azelőtt nyitottak Matolcsy György fiai másik pénzintézetnél új számlát, hogy nagybátyjuk bankja bajba került. A 24.hu írta meg, hogy nemcsak Matolcsy Ádám, de Matolcsy Máté is azelőtt lépett, hogy az édesapjuk vezette jegybank korlátozta a bajba került, azóta már végelszámolás alatt álló Növekedési és Hitelbank kifizetéseit.

RTL Híradó 2019-05-15


szerző:
2019.05.15. 18:00
750 milliárd egy vasúti vonalra – ráadásul hitelből

Minden idők legdrágább magyarországi vasúti beruházása kezdődik jövőre. Egyetlen vonal, a Budapestet Belgráddal összekötő vasút magyarországi szakaszára költ a kormány, ráadásul kínai hitelből. Azt próbáltuk kideríteni, vajon megéri-e ennyire eladósodni Kínának.

Nem tudni, hogy Orbán és Trump megállapodtak-e

Nem tudni, hogy bármiben is konkrétan megállapodtak volna, egymásról azonban elismerően beszélt Donald Trump és Orbán Viktor miután tegnap először tárgyaltak a Fehér Házban. A találkozó utáni videóüzenetében a magyar kormányfő azt mondta: amit tudni kell Magyarországról azt tudta az amerikai elnök. Az ellenzék szerint sokat elárul, hogy a térség vezetői közül utolsóként fogadta Orbánt Donald Trump.

Kevesen ellenőriznék a szavazást

Már csak két nap, és lejár a határidő: a pártok csütörtök délutánig delegálhatnak tagokat a helyi szavazatszámláló bizottságokba a május 26-i Európai Parlamenti választásra. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint egyelőre gyér az érdeklődés. Pedig az ellenzéki pártok korábban azt közölték, hogy egymással is egyeztetnek, mert szeretnék, ha minden szavazókörben legalább egy képviselőjük felügyelné a választások tisztaságát. 

Elmarasztalták az államtitkárt

Jogszerűtlenül nyilvánított politikai véleményt az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, amikor a Nemzeti Választási Bizottság elnökének írt levélben kifogásolta, hogy nem függesztették fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát - mondta ki a Választási Bizottság. A DK képviselőjelöltjét költségvetési csalással vádolták. A DK szerint a Fidesz már teljesen természetesnek tartja, hogy beleszólhat független intézmények működésébe.

Trump-Orbán találkozó: az ellenzék szemével

Az MSZP szerint Orbán Viktor csak újabb adósságba sodorta Magyarországot az amerikai elnökkel folytatott találkozóján. A Jobbik szerint az a beszédes, hogy Orbán Viktort a térség vezetői közül utolsónak fogadta Donald Trump. A DK elnöke úgy véli: az önszeretet és az önimádat röpke találkozása volt a hétfő esti megbeszélés. Ellenzéki reakciók az Orbán-Trump találkozóra.

Dicsérte egymást Trump és Orbán

Orbán Viktor nagyszerű munkát végez, jó szövetséges a NATO-ban és sikerrel védte meg Magyarországot a migrációval szemben - erről beszélt Donald Trump, amikor tegnap hivatalában fogadta a magyar miniszterelnököt. Az amerikai elnök akkor is megvédte Orbán Viktort, amikor a demokrácia állapotáról kérdezték. Orbán Viktor azt mondta, sikerült megerősíteni a két ország stratégiai szövetségét. Arról, hogy konkréten megállapodtak-e bármiben, egyik politikus sem beszélt. Orbán Viktort 2001 óta most először fogadta amerikai elnök.

RTL Híradó 2019-05-14


szerző:
2019.05.14. 18:00
Donald Trump: jó munkát végzett a magyar miniszterelnök

A washingtoni Fehér Házban fogadta Orbán Viktort az amerikai elnök. Donald Trump a rövid négyszemközti találkozó után úgy fogalmazott: jó munkát végzett a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor pedig azt mondta: Magyarország együtt harcol az Egyesült Államokkal az illegális migráció és a terrorizmus ellen. A tárgyalásokon energiaügyekről, és fegyvervásárlásról is szó volt. 2010-es megválasztása óta Orbán Viktort most először fogadták a Fehér Házban.

Ma este fogadja Trump Orbánt

Magyar idő szerint ma este fogadja Donald Trump Orbán Viktort a Fehér Házban. A magyar miniszterelnök és az amerikai elnök tárgyalásán egyebek mellett energiaügyek és a migráció is szóba kerülhet. Orbán Viktor 15 percet tölt majd Donald Trumppal az ovális irodában, majd egy fél órás tárgyalás is lesz, amelyen már mások is részt vesznek. Az ellenzéki pártok szerint a kormány pénzért vásárolta meg a találkozót.

 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt kötelezővé tenné a sziesztát

Egész Európában bevezetnék a forintot, a fizetéseket a magyar bérekhez igazítanák, és kötelezővé tennék a sziesztát. Egyebek közt ezt ígéri a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, ha képviselőjük bejut az Európai Parlamentbe. A mindent kifigurázó viccpárt listavezetője szerint mindenképp Brüsszelbe készülnek, hogy Európa összes problémáját megoldják. Az RTL a választási kampányban interjút kért az összes nagyobb párt európai parlamenti listavezetőjétől.
A teljes interjút ide kattintva nézheti meg.

Új tájékoztató filmekkel reklámozza a családvédelmi akciótervet a kormány

Új tájékoztató filmekkel reklámozza a családvédelmi akciótervet a kormány. Novák Katalin államtitkár ezek bemutatásakor úgy fogalmazott: beszélgetés folyik az Európai Bizottsággal a babaváró hitel kapcsán. Rétvári Bence államtitkár szombaton még támadásról beszélt, állításait a bizottság cáfolta. A Jobbik szerint a kormány összevissza beszél az ügyben.

115 ezren szavazhatnak az EP választáson úgy, hogy nincs uniós lakcímük

Legalább 115 ezren szavazhatnak az európai parlamenti választáson úgy, hogy nincs uniós lakcímük.

 

RTL Híradó 2019-05-13


szerző:
2019.05.13. 18:00
KÉTFARKÚ CÉLOK: Interjú az EP listavezetővel

Egész Európában bevezetnék a forintot, a fizetéseket a magyar bérekhez igazítanák, és kötelezővé tennék a sziesztát. Egyebek közt ezt ígéri a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, ha képviselőjük, Döme Zsuzsa bejut az Európai Parlamentbe. A mindent kifigurázó viccpárt listavezetője szerint mindenképp Brüsszelbe készülnek, hogy Európa összes problémáját megoldják. Az RTL a választási kampányban interjút kért az összes nagyobb párt európai parlamenti listavezetőjétől.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Babaváró: cáfolja a kormányt az Európai Bizottság

Cáfolja a kormány állításait az Európai Bizottság. Rétvári Bence államtitkár előzőleg azt állította, Brüsszel megtámadta a tervezett babaváró hitelt, arra hivatkozva, hogy az uniós jogot sért. A bizottság viszont közölte: semmi ilyen nem történt, nem indítottak vizsgálatot, sőt, támogatják a kormány kezdeményezését. A Párbeszéd szerint hazudott a kabinet. A kormányszóvivő pedig azt közölte: előzetes engedélyt kértek a hitelprogram bevezetésére a bizottságtól, de válaszul kritikákat kaptak.

RTL Híradó 2019-05-12


szerző:
2019.05.12. 18:00
Mi lesz a szétszakított koreai családokkal? Helyszíni riport

Hatvan év után találkozott az apjával az az észak-koreai menekült, akivel riporterünk forgatott. Interjút adott egy 27 éves fiatalember is, akinek anyjával együtt sikerült átszöknie a világ egyik legveszélyesebb határszakaszán. Dél-Koreában találkoztunk az utolsó generáció tagjaival, akiket elszakított a politika egymástól.

Orbán miatt tiltakoznak Amerikában

Republikánus és demokrata szenátorok is arra kérik Donald Trumpot, hogy tegye szóvá Orbán Viktornak a magyar jogállamiság leépítése miatti aggodalmukat - ezt a Reuters tudta meg. Levélben fordultak az amerikai elnökhöz, aki hétfőn fogadja Orbán Viktort a Fehér Házban. Az MSZP szerint, a szenátorok együttes fellépése jelzésértékű. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Híradónknak azt mondta: a kritikák mögött Soros György áll.

Dulakodás: mindenki máshogy emlékszik

Ököllel ütötte meg 71 éves aktivistájukat egy közterület-felügyelő Óbudán - ezt állítja az MSZP. Szerintük engedéllyel demonstráltak, a felügyelő viszont el akarta tőlük venni az engedélyt, és amikor ezt nem hagyták, akkor ütött. A közterület-felügyelet szerint kollégájuk törvényesen járt el, és nem ütötte meg a férfit. Azt állítják, az aktivisták léptek fel támadólag, a felügyelő csak magát védte.

RTL Híradó 2019-05-11


szerző:
2019.05.11. 18:00
Csányi a futballklubokról: Az ablakon dobálják ki a pénzt

Csányi Sándor az MLSZ elnöke szerint a magyar klubtulajdonosok mintha ostobák lennének, úgy dobják ki a pénzt az ablakon és fizetnek olyan játékosokat, akik egy percet sem játszanak. A szövetség elnöke szerint ez már-már felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Ráadásul a kifizetett pénzek többségét a külföldi játékosok viszik haza, egyre kevesebb a magyar fiatal az NB-1-ben.

6 és fél éves csúcson az infláció

6 és fél éves csúcsra, majdnem 4%-ra gyorsult az infláció áprilisban a KSH jelentése alapján. Elsősorban az üzemanyagárak emelkedése okozta a pénzromlást a jegybank szerint. De az élelmiszerek is átlag fölött drágultak. A vaj 6, a kenyér 8, a káposzta pedig 127 %-kal többe kerül, mint egy éve.

Végrehajtást indított egy hajléktalan a Fővárosi Kormányhivatal ellen

Az asszony korábban pert nyert a hivatal ellen, amiért szabálytalanul vontak meg tőle egy havi 20 ezer 800 forintos ellátást. A nő egy másik perben 250 ezer forint sérelemdíjat és bocsánatkérést is kért a hivataltól, amiért megsértették a személyiségi jogait. A bíróság mindkettőre kötelezte a kormányhivatalt, de határidőre egyik sem érkezett meg a nőhöz.

Szijjártó: Mindegyik jelenlegi EP csúcsjelölt alkalmatlan

A közép-európai országokat nevezte Európa növekedési motorjának Szijjártó Péter reggeli rádióinterjújában. Kérdezték az EP választásról is, azt mondta: mindegyik jelenlegi csúcsjelölt alkalmatlan arra, hogy európai intézményt vezessen.

Bérlakásokat építene az MSZP

Bérlakásokkal oldaná meg a lakhatási válságot az MSZP. A párt szerint uniós, kormányzati és önkormányzati forrásból kellene finanszírozni a bérlakásépítéseket, amelyekkel elsősorban a kisgyermekes párokat juttatnák lakhatáshoz. A Fidesz szerint azok akarnak most segíteni a családoknak, akik a gondjaikat okozták.

Készülnek az EP-szavazólapok

Nagyobb szavazóhelyiségekkel és a névjegyzékek többfelé bontásával próbálják meg elkerülni az EP-választáson, hogy sorok alakuljanak ki - erről a Nemzeti Választási Iroda elnöke beszélt, mielőtt bemutatták a sajtónak a szavazólapok gyártását.

RTL Híradó 2019-05-10


szerző:
2019.05.10. 18:00
Handó Tünde áll bármilyen vizsgálat elé

Vitatják az Országos Bírói Tanács döntéseinek jogszerűségét a kormánypártok. Ezt azután közölte a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője, hogy a Bírói Tanács szerdán kezdeményezte az Országgyűlésnél az Országos Bírósági Hivatal elnökének leváltását. Szerintük Handó Tünde döntései a bíróságok függetlenségét is veszélyeztethetik. Handó Tünde úgy reagált: áll bármilyen vizsgálat elé.

Megszüntette a bíróság a Czeglédy Csaba ellen zajló büntetőeljárást

Megszüntette a bíróság a Czeglédy Csaba ellen zajló büntetőeljárást. Azután döntöttek így, hogy az egykori szocialista politikus felkerült a DK EP-listájára, így mentelmi joga van. A bíróság ugyan kérte ennek felfüggesztését, de a Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki tagjai leszavazták. A Fidesz szerint egy bűnöző oldalára álltak. Czeglédy Csaba a bíróság döntését bírálja.

Négy mandátumra számít a Jobbik

Nem szabad hagyni, hogy Orbán Viktor kivezesse Magyarországot az Európai Unióból - ezt mondja a Jobbik Európai Parlamenti listavezetője. Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz az Állami Számvevőszék segítségével akarja tönkretenni a pártot. Ennek ellenére bízik abban, hogy négy mandátumot szereznek a választáson. Az RTL minden nagyobb párt listavezetőjétől interjút kért a választások előtt.
A Gyöngyösi Mártonnal készült teljes interjút ide kattintva nézheti meg.

Segítséget kért, jótanácsokat kapott a kilakoltatott család a miniszterelnöktől

Részletes jogi tanácsokat adott, és kitartást kívánt a Miniszterelnöki Kabinetiroda a kilencgyermekes, kilakoltatás előtt álló asszonynak, aki Orbán Viktortól kért segítséget. A családanya, akit a Házon kívül című műsorban mutattunk be, elkeseredésében írt a miniszterelnöknek levelet. Ellenzéki képviselők szerint lakhatási válság van, ezért rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek - a kormánypártok szerint a kezdeményezés kampánylufi.

RTL Híradó 2019-05-09


szerző:
2019.05.09. 18:00
30 éve bukott meg végleg Kádár

30 évvel ezelőtt ezen a napon állították fel elnöki posztjából Kádár Jánost - az akkor egyedüli párt, az MSZMP Központi Bizottsága nyugdíjazó levelet írtak az akkor már beteg pártelnöknek. Ezzel véget ért a nevével jelzett, 1956 óta tartó korszak. 30 éve volt a rendszerváltás - sorozatunkban az MSZMP KB 1989. május 8-i ülését és az ahhoz vezető utat mutatjuk be.

Luxuséttermet nyitott a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa

Prémium kategóriás éttermet nyitott a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa a régi várkert kaszinó épületében - erről a 444.hu írt először. A több mint 4 milliárd forintból megvásárolt és felújított egykori vízház éttermének kialakítására 110 millió forint közpénzt költöttek. Az LMP szerint felháborító, hogy luxuséttermet nyitnak a devizahitelesektől elvett pénzből, a Fidesz szerint helyes cél, hogy a közalapítvány profitot termel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való