KERESÉS search-close

elios

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "elios"

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-12


szerző:
2018.01.12. 21:30
Direkt36: a Miniszterelnökség engedélyezte

A miniszterelnök hivatala engedélyezte azokat a közvilágítási pályázatokat, amelyeket úgy írtak ki, hogy azokon többnyire csak a miniszterelnök vejének cége nyerhetett, ezt írja a direkt36. A miniszterelnökség szerint a kérdéses időszakban az akkori törvényeknek megfelelően jártak el, és a pályázatok ellenőrzésénél nem tudhatták, hogy ki indul majd a tendereken. 2015-ben a miniszterelnöki hivatal módosított az ellenőrzési gyakorlaton uniós kifogások miatt. Az MSZP szerint a Fidesz mindig úgy módosítja a törvényeket, hogy a családtagjaik járjanak jól.

Pécsen is sokan panaszkodnak a közvilágításra

Már nemcsak Zalaegerszegen, hanem Pécsen is többen panaszkodnak az új közvilágításra. A baranyai településen tavaly év elején korszerűsítettek a világítást csaknem 900 millió forintért. Azt mondják, a régi lámpák több helyen sokkal jobban megvilágították az utakat. Mindkét városban ugyanaz a társaság, a miniszterelnök vejének volt cége cserélte a lámpákat. Az Eliost hiába kerestük, nem reagáltak. A pécsi önkormányzat azt ígéri, megvizsgálják a panaszokat.

Drágán adták a lámpákat, nyomoznak

Az Elios Zrt. által eladott lámpák ára miatt is nyomoz már a Nemzeti Nyomozó Iroda. A direkt 36 nevű oknyomozó portál derítette ki, hogy a cég piacinál magasabb áron adott el led-lámpákat legalább 8 önkormányzatnak. Az Eliosban korábban a miniszterelnök veje is tulajdonos volt. A cég 25 fideszes önkormányzattal kötött üzletet a közvilágítás korszerűsítésére. A Miniszterelnökségen, csütörtökön azt mondták: ha a hatóságok megkeresik őket, minden információt átadnak nekik.

Uniós támogatáshoz igazították a lámpák árát

Tízmilliókat spórolhattak volna az önkormányzatok a közvilágítás fejlesztésén, ha az ELIOS minden településen ugyanazokkal az árakkal dolgozik - derítette ki a Direkt36. A portál szerint az akkor még Orbán Viktor veje résztulajdonában álló cég ugyanazokat a LED-es lámpákat más-más áron szállította és szerelte a különböző településeknek. A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz az ügyben.

470 milliós osztalékot fizet az Elios

Rekordnyereséget ért el, és 470 millió forintos osztalékkal számol a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott Elios - a Népszabadság szerint. Két napja a kormányközeli Napi Gazdaság írta meg, hogy Tiborcz István megvált érdekeltségeitől a családját ért támadások miatt. A szocialisták szerint az Elios annak köszönheti a rekordprofitot, hogy a kormányfő Tiborcz apósa. A cég az elmúlt években több milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el. A közvilágítást korszerűsítették kormánypárti vezetésű településeken.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való