Celebklub

Exkluzív: Tudj meg mindent a világ legdrágább futballistájáról, Neymarról

rtl.hurtl.hu

2018. augusztus 3. 12:13

A focista nevével fémjelzett világversenyre egy magyar csapat is kijutott, most az Ő útjukat követve tudhattok meg mindent a mindössze 26 éves focilegendáról.

Neymar de Silva Santos Jr. napjaink egyik legismertebb, és nem mellesleg legdrágább focistája. Legutóbbi klubváltásakor rekordnak számító 222 millió eurót (több, mint 71 milliárd forintot) fizettek érte, pedig a Brazil származású játékos még csak 26 éves.

Neymar a Sao Paolo melletti Mogi das Cruzes városában nőtt fel, hatalmas nyomorban, akárcsak a környék legtöbb lakosa. Tehetségével azonban hamar kitűnt, 21 éves korában az FC Barcelona játékosaként ismerhette meg őt a futballvilág. Szülővárosában saját pénzéből építtetett egy teljes sportközpontot, a helyiek körében pedig igazi legendává vált.
 


Elindította a Neymar Jr’s Five világkörüli kispályás focibajnokságot, melynek lényege, hogy a világ minden tájáról versenyeznek csapatok, hogy végül a legjobbak magával Neymarral focizhassanak egyet. Az idei versenyen magyar résztvevő is volt, a főleg egyetemistákból álló Zsírkréták csapata egészen Brazíliáig jutott, ahova a Fókusz stábja is elkísérte őket:
 

 

A Fókusz riportjából nemcsak azt tudhatod meg, hogyan teljesített a magyar csapat, hanem megnézheted azt is, hol nőtt fel Neymar, mi a brazilok véleménye a focistáról, és hogy melyik magyar hírességgel hozták hírbe a focistát.

Forrás: Fókusz
#Celebklub#rtl#RTL Klub#neymar#futball#foci

Címlapról ajánljuk