Celebklub

Híres színészek, akik sosem végeztek színművészeti iskolát

rtl.hurtl.hu

2018. július 20. 10:15

Magyarország legkeresettebb színészei között és Hollywood csillagai között is bőven akadnak, akik sosem szereztek hivatalos végzettséget a szakmájukból.

„Valahogy nem látták bennem, hogy ez a nő színpadra termett volna…” – mesélte Pokorny Lia, aki ma hazánk egyik legkeresettebb színésznője.

Pedig sosem végezte el a Színművészeti Egyetemet, amivel egyébként nincs egyedül. Scherer Péter, aki szintén a legfoglalkoztatottabb itthoni színművészek között foglal helyet, sosem került be a Színműre. A Válótársak sztárja a Story Extra kameráinak mesélt arról, hogy igazából ösztönzőerőként hatott rá a visszautasítás:

„Azt éreztem, hogy a színházi és filmes szakma nem mondja azt ki, hogy maguk közé fogadnának. Ugyanakkor, ez nekem egy olyan hajtóerőt adott… hogy majd én megmutatom, ki vagyok, mi vagyok, mit tudok.”

Persze nem csak itthon van ez így. Hollywood legnagyobb sztárjai között is jócskán akad, akit a puszta véletlen folytán fedeztek fel. Harrison Ford, a Star Wars ikonikus Han Solója például asztalosmunkát végzett a filmet rendező George Lucasnál, amikor a direktor megkérte őt, hogy ugorjon be a meghallgatáson felolvasóként. Előadásmódja egyből meggyőzte Lucast, ezzel pedig megszületett Hollywood egyik legfényesebb csillaga.
 


Fordhoz hasonlóan sokan váltak színésszé a puszta véletlennek, és persze tehetségüknek köszönhetően. Tom Cruise eredetileg katolikus pap szeretett volna lenni, amikor egy iskolai darabban felfedezték, Jennifer Lawrence pedig színészi végzettség nélkül döntött úgy, hogy szerencsét próbál a szakmában, mindössze 14 évesen.

Forrás: Story Extra
#Celebklub#RTL Klub#rtl#scherer péter#pokorny lia#story extra#színművész#színművészeti egyetem#színészet#hollywood#harrison ford

Címlapról ajánljuk