Celebklub

˝Ha elhinném, amiket az újságban látok, akkor nem állnék szóba saját magammal…˝

rtl.hurtl.hu

2018. március 22. 13:24

Az emberek hajlamosak arra, hogy sztereotípiák alapján kategorizálják a többieket, amihez egy-egy sorozat- vagy filmbéli szerep is hozzátesz. Az internet pedig segít abban, hogy ne felejtsünk.

A sztárvilág jeles képviselőinek ez talán nagyobb átok, mint a nyilvánosságtól elzártan élők számára, hiszen sokkal nagyobb figyelem szegeződik rájuk.


Emlékezzünk csak vissza egy pillanatra, hogy Csonka András nevét mikor is kezdte el emlegetni a magyar közönség?! Pontosan azóta, hogy becenevét is viseli. 1991. októberében kezdték sugározni a Família Kft. című magyar televíziós filmsorozatot, melyben ő alakította Szép Ádám barátját, Piczy Eleket. És ha már Csonka Pici, mi az, ami biztos, hogy az elsők között jut eszedbe? Hát persze, hogy a Ding Dong!

 

De nem csak a Família Kft. keresztelt át embereket. A Barátok közt egykori színésznője, Kiss Ramóna több mint 16 évig élt Szentmihályi Zsófi bőrében, így nem is csoda, ha gyakran ezen a néven szólítják meg az RTL Klub műsorvezetőjét. Sőt, volt olyan eset is, amikor Sebestyén Balázs a Gyertek át! című műsorban hívta így véletlenül.


Majd ha nagymamaként azt mondják, hogy „Fú, te voltál a Zsófi!”, akkor nagyon boldogan tekintek vissza a múltra. Nyilván a Barátok köztben való szereplésem után az emberek óhatatlanul is Zsófiznak az utcán. (…) Abban a pillanatban, ahogy a színpadra lépek, talán 1-2 másodpercig érzek ilyen megmozdulást a nézők részéről, (…) ahogy elkezdek játszani, ez elmúlik, és az adott karakterre koncentrálnak ott a színpadon.

 

Voltak azonban olyanok is, akik gyönyörű külsejüknek köszönhetően robbantak be a köztudatba. Ilyen volt például Zimány Linda vagy Debreczeni Zita is.


Én mindig több akartam lenni, nekem mindig voltak vágyaim, voltak céljaim, és én szerettem volna ebből a skatulyából kitörni. Nagyon sokszor emlegetnek úgy, mint babafotós, vagy kismamafotós, mert nagyon-nagyon imádom azokat a képeket, akkor abban a skatulyában nagyon-nagyon jó benne lenni, és abban szeretnék is benne maradni.

- árulta el Zita.

#Celebklub#rtl#RTL Klub#zimány linda#debreczeni zita#lékai-kiss ramóna#csonka andrás#sztereotipia#előítélet

Címlapról ajánljuk