Celebklub

Trap kapitány: "Fogadjátok el magatokat, és ismerjétek fel a különlegességeteket!

Bolló PetraBolló Petra

2017. február 28. 14:20

Valószínűleg sokan emlékeznek az 2014-es X-Faktor zenélő űrlényeire, a Tha Shudrasra. A meghatározhatatlan tagú, magyar underground zenekar a hétvégén valami egészen új dologgal rukkolt elő, mi pedig alaposan kifaggattuk Trap Kapitányt.

A Tha Shudras egy szegedi performansz, amelyet Trap Kapitány, vagyis Molnár Tibor Attila másodmagával alapított még 2010-ben. Nehéz lenne meghatározni a zenei stílust, amit a fiúk játszanak, ugyanis a Shudras többféle irányzatból merít.

A zenekar ars poeticája a mai, modern világ emberi kapcsolataiban megmutatkozó "színjátszás" kifugárázása- ezért viselnek a zenekar tagjai különleges maszkokat.

Na de lássuk, mi a mondanivalója a "Más" című dalnak, aminek a refrénje már első hallásra igen fülbemászó, és nem utolsó sorban ízig-vérig MAGYAR, ami szokatlan az eddigi dalokhoz képest.

"Szerettem volna, hogy itthon, a saját országunkban is minél több helyre eljusson az üzenet, ami nem más, mint az, hogy mindenki merje felvállalni önmagát, és észrevenni saját magában a különlegességet. A társadalom kicsit úgy formál minket, hogy egy valamilyennek kell lenni, és aki nem bekategorizálható, az nem fontos eleme a társadalomnak, vagy nem feltétlenül hasznos az univerzumnak, de ez nem így van..."

Aki nyomonköveti a Tha Shudras karrierjét, annak biztosan feltűnt, hogy a klipben nem öten, hanem heten szerepelnek- természetesen mindannyian "jelmezben".

"Valójában nincsenek fix tagok. Kilenc éve megalakítottam ezt a performanszt, de mindig is musical jellegű valamit akartam csinálni belőle. Úgy alkalmazom a zenészeket, mint egy musicalben a rendező a színészeket. Azért vagyunk többen, hogy semmilyen elektronikus hangszer ne legyen az előadásban, és a szintiket kiegészítve átjöjjön teljesen az akusztikus feeling."

A "Más" című dal jóval popposabb, mint amit megszokhattunk, bár ez nem feltétlenül rossz.

"Eddig nagyon kísérleti zenét csináltunk, viszont most, ha már magyar szöveget írtam, akkor a közlésformát is szerettem volna egyértelműbbé tenni, hogy sok emberhez eljusson...A hangszerelést egyébként a Nirvana Unplugged című akusztikus koncert ihlette."

Ez a dal egyébként a 2016-os nagylemezen jelent meg. A "Tüzet hozzál, Békét szíts" című lemezen minden dal magyarul van, azonban egyáltalán nem biztos, hogy Trap Kapitányék a jövőben is ehhez a populárisabb vonalhoz ragaszkodnak majd.

"A jövőben azt tervezzük, hogy ezt az új pop irányt és a régi Shudrast egybeolvasszuk, illetve szeretnénk még több dalt és ilyen videót csinálni.."

 

 

#Celebklub#rtl#RTL Klub#trap kapitány#interjú#molnár tibor#X-Faktor#tha shudras#zenekar#új dal

Címlapról ajánljuk