Celebklub

EXKLUZÍV: Varázslatos interjú a szülinapos Quimbyvel!

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 2. 14:00

Negyed évszázad! Bizony, az egy ember életében is rengeteg mindent felölel, nemhogy egy zenekaréban. 25 éve indult újtára a banda, egy igazán hosszú múltra tekint vissza. Erről mesélnek őszinte szívvel és lélekkel Kiss Tibiék.

Egyáltalán ki emlékszik még arra, hogy a zenekar első két lemeze angol nyelven íródott. Habár erre a fiúk azt mondták, akkor még másképp voltak sznobok. Nem volt mit tenniük, behálózta őket az istenadta gyönyörűséges magyar nyelv, és azóta szinte csak ontják magukból az örökre belénk ívódott metaforákat.

„Valójában megjött az intimitás, mikor Tibi magyarul kezdett el írni.” 
 

 

Egy pillanat... on

A hat profi zenész emberöltőnyi múltját szinte lehetetlen lenne visszapörgetni és felidézni minden nyűgjét, nehézségeit, boldogságát. Liviusék mégis megpróbálták egy mondatban összefoglalni az elmúlt időszakot, és azt, mit kellett adniuk a sikerért cserébe.

Kárpáti József:

„Folyamatosan dolgoznod kell azon, amit akarsz és akkor lesz lehetőséged arra, hogy megmutasd, mit is akarsz. És ezt meg kell valósítani egy közösségben.”

 

Kiss Tibor:

„Ez egy jó és értelmes időtöltés aminek vannak eredményei, és önmagától valami belülről hajtó erő mozgatja ezt.”


Varga Livius:

„Megyek a barátaimmal muzsikálni, és igazából ez a melóhelyem. Ez nagy, ez varázslat.”


 

 

Egy pillanat... on

Mikuli Ferenc:

„Ez egy baráti társaság, aki megbeszéli, hogy mit csinál, hova megy mikor, előretervez.”

 

Gerdesits Ferenc:

„Amikor mondjuk egy ilyen átlag ember az ötödik napon jönne velünk egy turnéra, nagyon elege lenne, hogy két és fél órás koncert valójában 12, 16 órás elfoglaltsággal jár.”


Balanyi Szilárd:

„25 év egy a sok év közül nekem, mert mégis csak a pillanat számít és ebben a pillanatban én nagyon jól érzem magam ezzel a zenekarral. Igazából nem érzem a 25 évnek a sok nyűgjét, a sok nehézségeit, hanem azt, hogy most de jó…”

 

 

Egy pillanat... on


Ennyi közösen eltöltött idő után a zenészek nemcsak szimplán munkatársak, hanem igazi csapattá, családdá avanzsálódottak. Az érzékeny témákban is közösen döntenek, ami annyit tesz, a vélemények meg a szokások különbözhetnek ugyan, de sosincs belőle harag.

És hogy mit hoz a jövő, hogyan tudják elképzelni magukat egy újabb 25 év múlva? Erre a kérdésre is őszintén, és persze nagyon mókásan válaszoltak a fiúk.

Ha érdekel, kattints a videóra!

 

képek: Instagram
#Celebklub#zenekar#25 év#siker#Karrier#család#kiss tibor#quimby#story extra#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk