Celebklub

Szulejmán legemlékezetesebb vallomásai

rtl.hurtl.hu

2016. június 7. 15:15

Arra, hogy a török sorozat ekkora sikert fog elérni, szinte senki se számított. A titok valószínűleg a színészek zsenialitásában, a gyönyörűen megkomponált párbeszédekben, és a varázslatos helyszínekben rejlik.

A szériáról kevesen tudják, hogy a forgatásban rengeteg ember vett részt, és a munkálatok több évig tartottak. Az eredmény viszont magáért beszél: a korabeli kosztümök, kiegészítők, paloták, környezet valóban életre keltette az akkori világot.

A meseszép épületekben sosem állt meg az élet, és a sorozat néhány eleme hűen tükrözi a lecsengett történelmi kor eseményeit. Nem szokták kiemelni, de a szultán például imádta a költészetet, és ha tehette, ő maga is írt verseket. A fennmaradt költemények Szulejmán tehetségéről és a szultána iránt érzett szerelméről árulkodnak. A sorozat rendezői például tökéletesen belecsempészték a művészien megalkotott imákat. 

A szultán csodálatos vallomásai közül az egyik legmeghatóbb jelenet, mikor a beteg Hürrem mellett virraszt az uralkodó, egész éjjel. Megindító pillanatnak lehettünk szemtanúi.

Természetesen romantikus levelekből, és mindent elsöprő érzelmekből sem volt hiány.

A készítők számos olyan eseményt írtak a forgatókönyvbe, melyek nem a képzelet szüleményei. Ilyen volt például Ibrahim halála, ami sok százezreket megríkatott. Szulejmán pedig sosem tudott beletörődni saját szörnyű tettébe. 

Az előre megtervezett gyilkosság estéjén az uralkodó megpróbál magában örök búcsút venni a pasától, aki a barátja, a tanácsadója, és a jobb keze is volt egyben. 

Egy dolgot azért biztosan állíthatunk a sorozatról, a korhű ruhák, a szebbnél szebb ékszerek szinte teljesen megbabonázzák az embert.

Ha érdekel, hogy valójában mit viseltek a korabeli nők, és mi volt az akkori divat, nézd meg a videót!

Forrás: Facebook 

#Celebklub#Szulejmán#történelem#valóság#mese#törökország#halit ergenç#meryem uzerli#sorozat#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk