Cápák között

Évadot zárt a Cápák között

rtl.hurtl.hu

2023. április 2. 20:30

Véget ért a Cápák között című üzleti showműsor ötödik évada, amiben több mint 70 vállalkozó pitch-elt a befektetőknek, ők összesen több mint 5 milliárd forintnyi befektetési igénnyel érkeztek, és idén 594 millió forint befektetési ajánlatot kaptak is a Cápáktól. Minden adásban legalább egy ajánlat hangzott el, az egész évadban 22 alkalommal végződött az üzleti tárgyalás kézfogással, és 6 alkalommal a Cápákat dobták vissza a vízbe Kishalak. A stáb már várja a jelentkezőket a következő, hatodik évadba a Cápák között hivatalos oldalán.

„Egy hiteles személy”

Németh Gábor ötvözte a férfiak két kedvenc elfoglaltságát a G-Shot-ban: inni és lőni. Olyan speciális üvegpoharakat gyárt cégével, amelyeken például „éppen átsuhan” egy lövedék. Moldován András szerint már a csomagolás maga, ami dizájnolt, reteszelt fadoboz, „nagyon ötletes”. A vállalkozó 18 millió forintot kért jövőbeli, külföldi terjeszkedésre, amiért cserébe 15 százalékot ajánlott fel cégéből. A Cápákat lenyűgözték az egyedi, „cápás” poharak, amiket ajándékba kaptak, de ahogy mélyebbre úsztak az üzleti kérdésekben, úgy fogyott el a vállalkozó lendülete. Balogh Petya meg is jegyezte, hogy komoly előadói vénával rendelkezik a fiatalember, aki – mint kiderült – részben ezzel is keresi kenyerét. Évek óta építi cégét, többek között egy jelzáloghitellel a nyakában, többször is próbálkozott már különböző termékekkel a Cápák elé állni. Ez most összejött, ezúttal azonban befektetési ajánlatot nem kapott. Moldován András szerint „bementél egy zsákutcába, és mész még egyre mélyebbre”, Balogh Levente pedig saját mondását idézte: „van, aki nagyon jó vállalkozó, és van, aki nagyon jó menedzser, ő egy nagyon jó menedzser lehetne”. Talán majd a következő, hatodik évadban a vállalkozó lemenedzsel egy Cápa-befektetést is?

 

„Ez jobb küldetés, mint üzlet”

Dr. Márkus Dávid mentőorvosnak tanul, 8 éve életmentő ismereteket juttat el a nagyközönségnek, ez az SOS Elsősegély. Vizsga-garanciával készít fel például elsősegélyvizsgára fiatalokat, cégével munkahelyi és közúti elsősegélyt is oktatnak személyesen és/vagy elektronikusan. 5 millió forintért 5 százalékot kért a Cápáktól, akik szerint ez egy nemes cél. Tomán Szabina tett egy félajánlatot, 2,5 millió forintért 10 százalékot kérve, Balogh Petya szerint „ez jobb küldetés, mint üzlet”, így kiszállt, de felajánlotta, hogy mentorálja a fiatal doktort. Lakatos István beszállt volna Szabina mellé, de a vállalkozó a 20 százalékos részesedést sokkalta, így visszautasította a Cápákat.

 

Kávés bor?

Bátori Tamás és Dürgő Dominik egy álmosító esti buli közben világosodott meg: egy kávéscsészébe bor került, és kiderült, hogy folytatódhat az éjszaka – ez a Vid borkoktél rövid története. Több éves kutatómunkának és több lépcsős fejlesztésnek köszönhetően készült el a termék. A fiatal egri vállalkozók jelenleg a gyártókapacitásukat bővítenék és a viszonteladói hálózatukat terjesztenék ki a Cápáktól kért 20 millió forintból. A befektetők ízlelték a különleges italokat, de az alkoholt és az üzletet Balogh Petya nem keveri, Lakatos István pedig sem a bort, sem a kávét nem issza, így az üzletemberek végül sorban kiszálltak. A Cápákat ezen a forgatási napon is a stáb sofőrjei szállították haza.

 

Életmentés az utakon

Varga András közlekedésbiztonsági szakember, egykori mentős, egy saját fejlesztésű termékkel állt a Cápák elé, hogy kevesebb önhibából bekövetkező baleset legyen az utakon. Egy biztonsági csomagot és szoftvert hozott a befektetőknek, 150 millió forintot kért 30 százalékos üzletrészért cserébe, Safety Eye néven. Az autóba szerelhető rendszer képes felismerni éjszaka, ködben az úton csatangoló szarvast is, de felhívja a sofőr figyelmét akkor is, ha nem figyel az útra. A vezetéstámogatói rendszerekkel felszerelt luxusautók tudását tudják olcsóbb kategóriájú autókba telepíteni, de nemcsak magánszemélyeknek, hanem inkább cégeknek értékesítenek. A Cápák véleménye szerint nagyon sok a kérdőjel a cég kapcsán, Balogh Petya szerint, aki korábban hasonló szegmensben épített világcéget, ez a koncepció arra jó, hogy ha nem is nemzetközi szinten, de Magyarországon mindenképp el tud terjedni a technológia. Mivel a kért 150 millió forintnál kevesebbet nem adhatnak a Cápák – ez az üzleti showműsor szabálya –, kiszálltak, de Petya tervezi a későbbiekben felvenni a kapcsolatot a vállalkozóval.

 

Több pénzzel távoztak, mint amennyit kértek – hármasfogat Cápákkal

Bán Beatrix és Varró Zoltán feleség és férj, szenvedélyes lovasok, a Wackaro tulajdonosai. Termékük a világ első elektromos lóápoló- és masszírozó készüléke. Az ötlet onnan jött, hogy Zoltán korábban több ló ápolását követően megsérült, beállt a dereka. Hogy megkönnyítsék saját és lovastársaik dolgát, kifejlesztették a Wackaro-t. 10 millió forintért és mentorálásért érkeztek, miközben hazai és nemzetközi terjeszkedés áll előttük. Több Cápának is a lovaglás a legfőbb kikapcsolódás, Balogh Levente és Moldován András szerint is szenzációs, amit létrehozott a házaspár. András rögtön vásárolt is egy darabot a termékből. Balogh Petya – ő nem lovagol – véleménye, hogy ilyen profi formatervezéssel és dizájnnal eddig még nem volt dolguk az üzleti showműsor évadaiban. Lakatos István meg is tette az első félajánlatot, 5 millió forintért 5 százalékot ajánlva, amihez Petya is társult. „Végre valaki idehozott valamit, és az úgy jó, ahogy van” – tette hozzá Balogh Levente, aki egy az egyben megadta a 10 millió forintot 10 százalékért cserébe. Végül közös megegyezéssel a Wackaro horogra akasztott három Cápát is: Balogh Levente 10 millióért 10 százalékot, Balogh Petya és Lakatos István 5-5 millióért 5-5 százalékot ajánlottak fel, így végül 20 millió forintos befektetésért 20 százalékos tulajdonrész átadásában egyeztek meg a stúdióban.


Az ötödik évad záró, tizenharmadik adását követően a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj-jelöltje a Wackaro, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa a Safety Eye, a Samsung különdíj-jelöltje, valamint a KIA fenntartható mobilitás különdíj-jelöltje a Wackaro.

A Cápák között stábja már várja a hatodik évad vállalkozó szellemű vállalkozóit, az üzleti showműsorba az alábbi linken lehet jelentkezni: https://rtl.hu/capakkozott/jelentkezz

#Cápák között#5. évad#13. rész#összefoglaló#lakatos istván#tomán szabina#balogh levente#balogh petya#moldován andrás#befektetés#kávé#bor#pohár#közlekedésbiztonság#elsősegély#életmentés#

Címlapról ajánljuk