Bulvár

Varga Ádám: Amikor hazaértem a kórházból, akkor kezdődött a pokol – képek

Kiss BalázsKiss Balázs

2024. február 16. 15:57

Videójátékok, olvasgatás, filmmaraton – fogalmak, amiket Varga Ádám csak hírből ismert, mielőtt kényszerpihenőre került elszakadt térdszalagja miatt. A színész arról beszélt az rtl.hu-nak, hogy bár most rá van kényszerítve a „moszatállapotra”, de egyáltalán nincs maga alatt emiatt. De vajon visszavesz majd a tempóból a felépülése után?

Egy hete feküdt be a kórházba Varga Ádám, hogy alávesse magát egy régóta esedékes műtétnek. A színésznek régóta gondjai voltak a lábával:  10 évvel ezelőtt például olyan tempóban teljesítette az El Caminót, hogy mind a két térde tropára ment. Később egy síbalesetben szenvedett térdszalag-szakadást, amire tavaly novemberben rásérült, így nem halogathatta tovább a beavatkozást. 

Varga Ádám a műtét után az Instagramon posztolt vidám képeket, ám sok minden változott azóta, hogy hazatért a kórházból.

„Most rá vagyok kényszerítve egy moszatállapotra, de egyáltalán nem vagyok depis emiatt.” – Így érzi magát Varga Ádám egy héttel a térdműtéte után
Forrás: Varga Ádám

A műtét után második-harmadik nap volt a legkeményebb. A kórházban semmi bajom nem volt, amikor hazaértem és kimentek a fájdalomcsillapítók, na akkor kezdődött a pokol

– mesélte a színész az rtl.hu-nak.

Eleinte aludni sem tudott a gyötrő kíntól, ám a gyógytorna megtette hatását, napról napra jobban érzi magát. Hazavitt egy olyan gépet is, ami különböző fokokba hajlítja rossz lábát, hogy az visszaszokhasson a normális mozgáshoz. Az orvosi utasítás szerint a műtét utáni tizedik napon már 90 fokos szögben kellene hajlania Ádám térdének, de a mindig maximalista színész ezt is túlteljesítette, így már a hetedik napon elérte a kívánt célt.

„Most rá vagyok kényszerítve egy moszatállapotra, de egyáltalán nem vagyok depis emiatt.” – Így érzi magát Varga Ádám egy héttel a térdműtéte után
Forrás: Varga Ádám

Szívem szerint több gyógytornát csinálnék, de van, amikor már ez nem válna az előnyömre 

– tette hozzá.

Az ilyen műtétek után fontos a pihenés. Három hétig csak mankóval közlekedhetnek a sérültek és a mosdóba járáson és gyógytornán kívül szinte ki sem kelhetnek az ágyból. Ez kínszenvedést is jelenthetne egy olyan embernek, akinek magas fordulatszámon pörög az élete, és még lázasan is színpadra lép. Varga Ádám mégsem siránkozik: lehetőséget lát a kényszerpihenőben.

Eddig úgy tartotta, felesleges vennie egy játékkonzolt, mert egyrészt ideje sem lenne rá, másrészt annyira ráfüggne, hogy a feladatait hanyagolná el a játék miatt. 

Az ágyfogságban viszont jobb dolga sincs, mint küldetéseket teljesíteni, olvasni, vagy folyamatosan nézni a sorozatokat, amikre eddig nem volt ideje. 

Ez mégsem arra ösztönzi, hogy többet pihenjen miután felépült.

„Sohasem vágytam a pihenésre. A térdproblémáim inkább arra tanítanak, hogy lassítsak. Ne akarjak átrohanni az életen, kapcsoljak visszább pár fokozatot. Hiszen az elmúlt 10 év rohanásának most 2 hónap kényszerpihenő a gyümölcse.

Most rá vagyok kényszerítve egy moszatállapotra, de egyáltalán nem vagyok depis emiatt. Feladatnak fogom fel. Én egy fizikailag nagyon aktív ember vagyok, de most a passzivitásban kell aktívnak lennem.


Varga Ádámot lábadozása során jegyese, Vakula Mercédesz segíti leginkább. Reggelit készít, ételt, italt visz az ágyba és mindent elintéz, amint hazaér a munkából. Nap közben viszont Ádámnak egyedül kell megoldani olyan dolgokat, amik egy egészséges embernek semmiségeknek tűnhetnek – mint például egy vizeskorsó megszerzése.

„Most rá vagyok kényszerítve egy moszatállapotra, de egyáltalán nem vagyok depis emiatt.” – Így érzi magát Varga Ádám egy héttel a térdműtéte után
Forrás: Varga Ádám

„A lakás különböző pontjaira leteszem a korsót. Előre megyek a mankóval, megfogom a korsót, átteszem egy távolabbi pontra, mondjuk a kredencre. Utána továbbmegyek – szigorúan csak a mankóval –, visszanyúlok a korsóért és ráteszem az asztalra. Így araszolva tudom csak eljuttatni a tárgyakat A pontból B pontba” – ecsetelte megpróbáltatásait a színész.

Ádám szerint ebből is jól látszik, hogy felépülése elsősorban nem rá, hanem Mercédeszre ró terheket.

Varga Ádám korábban a Fókusznak arról beszélt, miért bukta el újévi fogadalmát:

#Bulvár#Életmód#varga ádám#színész#kórház#térdműtét#egészség#Kultúra#ma

Címlapról ajánljuk