Bulvár

A Benedek Miklóssal közös, csajozós emlékeiről mesélt Dévényi Tibor

rtl.hurtl.hu

2024. február 10. 6:49

Egyszer egy lány miatt Szolnokig vonatoztak.

Vasárnap tölti be 77. életévét Dévényi Tibor, ez alkalomból mesélt a Blikknek, többek között a nemrég elhunyt Benedek Miklóshoz fűződő emlékeiről.

„1965-ben a Reneszánsz paródiaegyüttes tagjaként megnyertem a Ki mit tud? versenyét, a trió két másik tagja Vallai Péter és Benedek Miklós voltak. Péter 2012-ben hunyt el és nagy tragédia a számomra, hogy már Miki sincs velünk” – kezdte az emlékezést Dévényi.

Majd így folytatta:

„Volt egy irodalmi színpad, amelynek gimnazista korunkban mind a ketten tagjai voltunk. Úgy kezdődött a barátságunk, hogy nyolcadikos korunkban megnyertem a mesemondó versenyt Csillebércen, Miki pedig a szavalóversenyt. Ez a két versenygyőzelem hozott össze minket. Egyívásúak voltunk, sokat beszélgettünk, irodalomról, zenéről, így jött az ötlet is, hogy induljunk a Ki mit tud?-on. Aztán mindhármunkat felvettek a Színművészetire, így 22 éves korunkig éjjel-nappal együtt voltunk.”

Dévényi a csajozós évekről is ejtett néhány szót:

Éltük a fiatalemberek tipikus életét, de míg mi Péterrel csajoztunk, addig Miklós szerelmes típus volt, ő udvarolt, régi vágású dzsentri volt.

A 77 éves lemezlovas a részletekkel sem maradt adós:

Emlékszem, egyszer egy lány miatt egészen Szolnokig hajnalban órákat vonatoztunk, hogy reggel ott lehessünk a háza előtt. Amikor a lány kijött, és ránk csodálkozva megkérdezte, hogy mit keresünk itt, Miki csak rávágta: »Erre jártunk«.

Mint arról beszámoltunk, Benedek Miklós évek óta küzdött a COPD nevű súlyos tüdőbetegséggel. Tavaly ősszel a nemzet színészei közé választották, és közel egy év kihagyás után újra játszott. Az RTL Híradónak októberben azt mondta, nincs olyan nap, hogy ne gondolna fiára, Benedek Tiborra. Beszélt az elmúlt időszak megpróbáltatásairól, betegségéről és készülő önéletrajzi könyvéről is.  A nagyszerű színész 2024. január 9-én,   78. évében hunyt el.


Nyitókép: RTL

#Bulvár#benedek miklós#dévényi tibor#csajozás#színész#lemezlovas

Címlapról ajánljuk