Bulvár

Általános iskolás könyvekből tanult újra beszélni és írni Kozso

rtl.hurtl.hu

2024. január 27. 19:36

Azt mondta, ebben a helyzetben senki sem állt mellette. 

Általános iskolai tankönyvekből tanult meg újra beszélni és írni Kozso – írta a Blikk. Az énekes tíz évvel ezelőtt, 2014-ben esett át két agyvérzésen. Kómába került, aneurizmaműtétet hajtottak végre rajta, de felgyógyult a betegségből, jóllehet, gyakorlatilag mindent újra kellett tanulnia.

„Naponta gyakorlok, mindennap próbálok szebben beszélni. Szeretek leülni a gitárommal, megírni egy-egy nótát. Minden napom arról szól, hogy szebben tudjak beszélni. Csodálatos dolog, hogy az afázia nagykövete lettem, hogy elmesélhetem embereknek, hogyan tanultam meg újra szépen beszélni” – mondta. 

Hozzátette: „Elfogadtam a helyzetet. A műtétem után egyedül maradtam, az akkori kedvesem elment és letojta, túl soknak érezte a terhet, ezért egyedül kellett újraépítenem magamat. Volt egy remek orvoscsapat, ők segítettek: elhozták az első, második, harmadik, negyedik osztályos tankönyveket, és úgy tanultam kimondani a betűket, mint egy hatéves. Tíz éve gyakorlok, hogy tudjam, hol tartok, az egyetemnél vagy gyermekszinten?”

Azt mondta, el akarta mesélni, ki volt, aki ebben a helyzetben mellette állt: senki. „Ez a legmegdöbbentőbb történet” – fogalmazott.

A zenész nemrég levágta a tincsét:


Nyitókép: RTL

#Bulvár#betegség#kozso#felépülés

Címlapról ajánljuk