Bulvár

Halott férjétől szerzett be spermát egy ausztrál nő

rtl.hurtl.hu

2024. január 3. 9:04

A hatóságok engedélyezték a posztumusz megtermékenyítést.

A Telex szúrta ki a Guardian cikkét, amely szerint egy 62 éves nő engedélyt kapott az ausztrál hatóságoktól, hogy spermát vételezzen az elhunyt férjétől. A cikk szerint a nő férje 61 évesen tavaly év végén halt meg.

A házaspárnak korábban két közös gyermeke volt, de mindketten balesetben vesztették életüket. A nőnek azért kellett bírósághoz fordulnia a mintavételezés miatt, mert a kórház, ahová a férfi holttestét szállították, nem jelölt ki erre szakembert.

A nő tekintettel a korára, kis eséllyel tudná kihordani a gyereket, ezért a család egyik 20 éves tagja jelentkezett önként a feladatra. A gond az, hogy a nő külföldön él, ezért a házaspárnak egy ideig szintén külföldre kellett volna költöznie. Erre végül nem volt lehetőség, a munkahelyeiket nem tudták otthagyni, ráadásul időközben a covid-járvány is beindult, így a babaprojekt tovább csúszott.

A jelenlegi bírósági engedély egyelőre a sperma eltávolítására szól, ahhoz, hogy a feleség fel is tudja használni, újabb engedélyre lesz szükség

– írja a lap.

A jelenlegi nyugat-ausztráliai törvények tiltják a posztumusz megtermékenyítést, ezért most a mintavételezési engedély után szükség lesz még egy áthelyezési kérelemre és felhasználási kérelemre is.

A bíróság elmarasztalta a kórházat, amiért nem biztosított megfelelő szakembert a mintavételezésre már korábban.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Bulvár#ausztrál#sperma#halott#megtermékenyítés#posztumusz

Címlapról ajánljuk