Bulvár

Döntött a bíróság: elbukott Harry herceg – ez lesz a büntetése

rtl.hurtl.hu

2023. december 12. 16:06

Ítélet született a nagyszabású perben.

Arra ítélte egy londoni bíróság Harry herceget, hogy nagyjából ötvenezer fontot (22 millió forint) fizessen a Daily Mail című brit bulvárlap kiadójának, amit rágalmazás miatt perelt be, írja a New York Post.

A herceg azért perelte be a lapot, mert egy cikkükben azt írták: Harry megpróbálta eltitkolni, hogy azután is a királyi családdal – tehát a brit adófizetőkkel – fizettetné meg a biztonsági intézkedéseit, hogy nyilvánosan szakított hivatalos kötelezettségeivel.

A bíró úgy találta, hogy a cikk „nem alap nélkül” állította azt, hogy Harry herceg megnyilvánulásai az ügyben félrevezetőek voltak, a 2022 februárjában megjelent írás pedig egy „őszinte véleményt” tükrözött, és nem volt rágalmazás.

Éppen ezért Harry-nek kell kifizetnie a per 48,447 fontos költségét.

Korábban arról írtunk: a cikk azzal vádolta Harryt, hogy megpróbálta félrevezetni a közvéleményt azzal kapcsolatban, hogy hajlandó-e magánemberként fizetni a testőrségért. Az év elején egy másik bíró elutasította Harry azon kérését, hogy amikor a fővárosban tartózkodik, magánemberként vegye igénybe a londoni rendőrség személyi védelmezését. Akkor a brit belügyminisztérium azzal érvelt, hogy a rendőrtiszteket nem lehet „a gazdagok magántestőreiként” használni.

Harrynek jelenleg három másik sajtóorgánummal szemben is zajlik peres ügye. A herceg azt állítja, hogy az újságok riporterei törvénytelen eszközökkel, megtévesztéssel, telefonjának feltörésével és magánnyomozók segítségével próbáltak negatív információkat szerezni róla.

Nyitókép: Carl Court / Getty Images

#Bulvár#harry herceg#rágalmazás#per#daily mail#újság#ítélet#büntetés

Címlapról ajánljuk