Bulvár

Magyar férfi döntötte meg a részegség rekordját, az orvosok is alig hittek a szemüknek

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 8:40

Amikor le tudott szállni kerékpárjáról, megfújatták vele a szondát. 

A Délhír cikke szerint ittas kerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök a magyarlakta Bácskertesen (Kupuszinán) a Vajdaságban. Miután sikerült leszállnia a kerékpárjáról, a férfit megszondáztatták: a műszer 5,67 ezrelék alkoholszintet mutatott, ezzel pedig megdöntötte annak az argentin sofőrnek a kétes „rekordját”, akinél 5,5-ös véralkoholszintet mértek egy tavalyi szondázásnál. 

A lap szakértőkre hivatkozva arról ír, hogy akár már 0,35-0,45 gramm/liternyi véralkohol-koncentráció is halált okozhat – vagyis az illető szervezetében 12 halálesetnek megfelelő alkoholmennyiséget találtak. A szerb sajtó szerint az egészségházban az orvosok azon csodálkoztak, hogyan maradhatott életben a bácskertesi férfi, mindazonáltal az egészségügyi paraméterei a normálisnak számító határokon belül mozogtak.

Zacher Gábor kukába dobná a zéró tolerancia eltörlésének ötletét, amelyet szeptemberben lebegtettek meg. A toxikológus szerint már 0,5 ezrelék véralkoholszintnél is nő a sofőrök reakcióideje. Azt is mondta, Magyarországon többen halnak meg alkoholfogyasztás miatt, mint dohányzás miatt, így az italosüvegekre is kerülhetnének olyan ijesztő képek a betegekről, mint a cigisdobozokra:


Nyitókép: Getty Images

#Bulvár#részeg#alkohol#szonda#rekord

Címlapról ajánljuk