Bulvár

Weisz Fanni édesanyja: Azt mondták, hall a babám

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 16:36

Nagy meglepetés érte Weisz Fanni anyját a lánya születésekor.

Weisz Fanni édesanyja, Léránt Ágnes a mai napig pontosan emlékszik lánya születésének minden egyes pillanatára. Ágnes harmincegy évvel ezelőtt adott életet Fanninak, aki második gyerekként érkezett a családba. Bátyja, Gábor szintén hallássérültként jött a világra.

Lánya születésnapja alkalmából Ágnes a Borsnak idézte fel az emlékezetes perceket.

Fanni csütörtökön született, erre pontosan emlékszem, a szomszédasszonyom még be is kiabált az ablakon, hogy még mindig egyben? Mondtam neki, hogy igen, még megnézem este a Friderikusz Show-t, aztán jöhet a baba! És tényleg így lett! 

– emlékezett vissza Weisz Fanni anyja, aki a hosszú vajúdás után reggel nyolckor hozta világra lányát.

Fannit azonnal megvizsgáltak az orvosok, és Ágnes nagy meglepetésére mindent rendben találtak nála. „Azt mondták: hall a babám...Többször kértem, hogy vizsgálják meg, és többször is mondták, hogy hall. Gábor, az első gyermekem is siketen jött világra, de nekünk mégis azt mondták, hogy Fanni hallhat majd. Mikor hazavittük, örültünk, de figyelgettem Fannit, hogy vajon tényleg hall-e” – mondta a modell anyja, hozzátéve: az orvosok akkoriban csak altatásban tudták volna elvégezni a szükséges vizsgálatot, ám a szülők ennek nem akarták kitenni a kisbabájukat.

„Végül másfél éves korában tűnt fel igazán, hogy nem hall, csak jól leutánozza a nagyobb testvért. Például, amikor kinyílt a gyerekszoba ajtaja, Gábor megfordult, mert érezte a fuvallatot, és Fanni is követte őt. Ezért lehet az, hogy sokáig nem tűnt fel. Tulajdonképpen csak háromévesen állapították meg az akkori vizsgálatokkal, hogy siket. Meg ma is az áll a kisbaba könyvében, hogy halló” – mesélte a Borsnak Léránt Ágnes.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Bulvár#weisz fanni#siket#modell

Címlapról ajánljuk