Bulvár

A Gesztesi-robot helyett Radics Petit akarják a rajongók Shrek új magyar hangjának

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 20:02

Az is kiderült, hogy erről a népszerű youtuber mit gondol.

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy szinkronstúdió a mesterséges intelligencia segítségével szerette volna feltámasztani Gesztesi Károly hangját a Shrek ötödik részéhez, ám Liptai Claudia ezt nem engedte. Most újabb zseniális ötlet született: legyen Radics Peti Shrek új magyarhangja.

Ez az ötlet sok rajongónak tetszett, mivel a youtuber korábban többször is kölcsönözte a karakter hangját szinkronparódiáiban. Most a Facebookon viszont azt írta a szituációról: „Megtisztelő a kedves publikum részéről, hogy bennem látják a potenciált Gesztesi művész úr által hagyott űr betöltésére, de attól, hogy valami egy paródiában működik, nem biztos, hogy egy mozifilm esetében is siker lenne”.

Néha valóban sikerült elcsípnem Gesztesi hangjátékát, de ez önmagában nem elég. Egy szinkron paródia esetében jópofa a hasonlóság, de amikor komolyra lenne fordítva a szó, akkor csak egy olcsó utánzat lenne és elégedetlenséget szülne. Egy művész pedig legyen önmaga, ne utánozni próbáljon! Az nem jó a közönségnek és a művésznek se.

Ő úgy véli, hogy „Gesztesit nem lehet pótolni, ő marad Shrek magyar hangja. Bízom benne, hogy találnak jogi megoldást az AI által nyújtott lehetőség kihasználására. Amennyiben így valósulna meg a projekt, úgy örömmel állnék rendelkezésre hangdonorként, hogy ismét visszahozzuk Gesztesi úr orgánumát!”

Nyitókép: Dreamworks / Universal

#Bulvár#youtuber#radics peti#gesztesi károly#shrek#magyar hang#film#mi

Címlapról ajánljuk