Bulvár

Horrorisztikus élőlényre bukkant egy férfi egy brit folyónál

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 17. 17:01

A képen látható élőlény egy tengeri ingola.

Craig Evans egy Nagy Britannia dél-nyugati részén található folyóban horgászott, amikor észrevett egy hátborzongató külsejű élőlényt. A férfi járatos a vízi világban, így egyből felismerte az őskori halat, ami egy tengeri ingola, ami kinézete alapján azonban inkább hasonlít egy horrorfilm szörnyére, mint halra. A férfi Instagram-oldalára posztolta az állatot:


A kép mellé egy kis ismertetőt is írt az élőlényről:

Ezt a döglött tengeri ingolát egy nyugat-walesi folyónál találtam. Ezek a természeti csodák az édesvízben ívnak, apró algákkal és mikroorganizmusokkal táplálkoznak, majd a tengerbe vándorolva nagyobb halakra vadásznak. A félelmetes szájukat a hal oldalához tapasztják, majd kiszívják a vérét. Ez a példány nagyjából 60 centis és egy kiló volt

– írta a férfi a posztjában, és hozzátette, hogy ezeknek az állatoknak a jelenléte az egészséges ökoszisztémára utal.

A kommentelőket nem győzte meg a férfi lelkesedése, egyikük azt akarta tudni, hogy egy emberre is rá tudnak-e tapadni, hogy kiszívják a vérét, mire Craig elmondta, hogy elméletben igen, bár nem tudni ilyen esetről. Többen is megjegyezték, hogy az állat nagyon hasonlít a Mélyharapás című horrorfilmben látható lényre, és ezt látva biztosan lesz egy-két rémálmuk.

Volt olyan hozzászóló, aki szerint igazi ínyencségről van szó:

Meg kell mondjam, hogy ez egy igazi finomság, Portugáliában áprilisban kapható. Drága és nagyon egyedi a húsa. Imádom, alig várom az áprilist, hogy újra ehessek

– írta, mire Craig hozzátette, hogy váljék egészségére, ő maga is kóstolta, azonban borzasztónak találta a gyenge vizes húsát.

Nyitókép: Yelena Rodriguez Mena / Getty Images

#Bulvár#horror#élőlény#hal#mélyharapás#hátborzongató#vérszívó

Címlapról ajánljuk