Bulvár

David Attenborough levelet írt egy 7 éves magyar kisfiúnak

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 15:54

A 97 éves természettudós kézzel írt levélben válaszolt Cseke Eszter és S. Takács András fiának.

Cseke Eszter és S. Takács András az On The Spot Facebook-oldalán számolt be róla, hogy fiuk levelet kapott David Attenborough-tól.

A Vissza a természethez sorozatunk egyik szereplője megajándékozta Mózest Attenborough 1957-es indonéz útikönyvével! Borneo, Komodó, Bali – pont azokat a varázslatos helyeket járta be az ifjú brit természetfilmes, ahol az elmúlt másfél évben mi is forgattunk. Miközben olvastuk a könyvet, Attenborough 97 éves lett, és a fiunknak az jutott eszébe, hogy ír neki egy születésnapi levelet, amiben beszámolt a tengeri és szárazföldi kalandjairól, mert ugye minden forgatásra jöttek velünk a gyerekek is...

– írták a képhez, amin a 7 éves Mózes látható a válaszlevelet olvasva, amit maga David Attenborough írt neki megkeresésére.  


Az On The Spot alkotói a posztban arról is írnak, hogy ők gyerekkorunkban Dévényi Tibi bácsinak és Frei Tamásnak írtak levelet magyarul.

Hát így változik és nyílik tovább a világ... és szülőként reménykedünk, hogy a fiunk később sem adja fel az álmait.

A hozzászólások között a természettudós válaszlevele is elolvasható:

Kedves Cseke-Takács Mózes! Köszönöm a leveledet! Örülök, hogy kedveled a műsoraimat. Szerencsés vagy, hogy Balin élsz. Én először 1956-ban jártam ott. Abban az időben az egy nagyon távoli hely volt a világ számára, és az ott töltött hetek alatt mindössze három európai emberrel találkoztunk. A legjobbakat kívánom neked, David Attenborough


Az On the Spot: Vissza a természethez környezetvédelmi családi utazós sorozatot keresd az RTL+ kínálatában a www.rtlplusz.hu oldalon!

Nyitókép: Jeremy Selwyn - WPA Pool/Getty Image

#Bulvár#David Attenborough#levél#on the spot

Címlapról ajánljuk