Bulvár

Erős Antónia: Nem azt mondjuk meg, hogyan gondolkodjál, hanem megmutatjuk, hogy mik a hírek

rtl.hurtl.hu

2023. június 21. 10:43

Erős Antónia a hiteles források használatára hívta fel a figyelmet.

Ahogy arról beszámoltunk, a 2023-as Joy Socal Media Award gálán Erős Antónia és Szellő István párosa nyerte meg a képernyő kedvencei kategóriát. Ennek apropóján Erős Antónia a Joy riporterének elárulta, hogy mi lehet az, ami miatt több, mint 20 éve sikeres párost alkotnak.

Azt gondolom, hogy általában véve minden képernyős párosra igaz az, hogy akkor működik jól, hogyha a két ember vagy nagyon utálja, vagy kedveli egymást. Ha közömbösek, akkor az nem tudni kihozni ebből semmit

– mondta Erős Antónia, és hozzátette, hogy minél több időt töltöttek együtt, annál jobban megismerték egymást. A műsorvezető azt is elárulta, hogy nagyon fontosnak tartja az újságíróként és riporterként szerzett tapasztalataikat, mert ezek alapján tudják, hogyan is működik egy hírműsor.

A hírfogyasztás és maga a hírek is sokat változtak az elmúlt években, valamint a tájékoztató platformok választéka is sokkal szélesebb lett.

Az a legfontosabb, hogy tanuljon meg mindenki hiteles forrásból tájékozódni. És több forrásból, ne feltétlenül csak a szomszédasszonynak higgye el, hogy mi történik a világban. Vagy ne csak Facebook csoportokban tájékozódjon, hanem próbáljon meg szélesre nyitni

– mondta Erős Antónia, és kiemelte, hogy a források széles választéka és a technológia fejlődése is megnehezíti a tájékozódást, mivel esetenként nehéz lehet eldönteni, hogy mely források hitelesek. A műsorvezető azt is megosztotta, hogy mi a tájékoztatás valódi lényege.

Nem azt mondjuk meg, hogy hogyan gondolkodjál, hanem megmutatjuk, hogy mik a hírek és utána neked kell összerendezni a fejedben, hogy mi az, ami igaz, mi az, ami hamis és hogyan kéne élni az életünket.

Erős Antónia hozzátette, hogy a közösségi médiában is ezeket az elveket kellene követni, és a hitelességet képviselni. Elárulta, hogy az oldalain is csak önmagát mutatja.

Szerintem az a legfontosabb, hogy bármit csinálsz az életedben, az te legyél. Legyél hiteles. Ne próbálj valamit eljátszani, előbb-utóbb úgyis lebuksz. Ne hazudj, ne vezesd félre az embereket, azzal is le fogsz bukni. Lehet, hogy nem gyorsan és addig azért jó pár milliót be tudsz gyűjteni, de előbb-utóbb lebuksz és az nagyon nagyon rosszul fog kijönni

– fejtette ki Erős Antónia. Elmondta, hogy szerinte a közösségi médiában is hús-vér emberekre van szükség, mert az emberek a valódi tartalmat keresik, és a fontos üzenetekre kíváncsiak. Ezzel kapcsolatban óva intette az influenszereket, hogy százszor gondolják át, hogy milyen üzenetet közvetítenek, mert rengeteg embert érnek el, adott esetben gyerekeket is.

A teljes interjút itt lehet megtekinteni.

Erős Antónia a Joy Social Media Award gálán arról is mesélt, hogy mennyire környezettudatos az öltözködés tekintetében:


Nyitókép: RTL

#Bulvár#erős antónia#Híradó#szellő istván#műsor#tájékoztatás#hírek#hiteles

Címlapról ajánljuk