Bulvár

„Látni a száját, a szemöldökét” – halott testvére arcát kapta meg a férfi, találkozott vele

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 10:09

A világ első teljes arctranszplantációján átesett férfi találkozhatott az őt megmentő halott férfi családjával.

Joshua Aversanót 2012-ben gázolták halálra. Ezután egy komoly döntés várt a férfi családjára: felajánlják-e az arcát átültetésre, hogy megmentsenek vele egy másik embert, vagy sem.

A kezünkben volt a lehetőség, és nem tudtuk megtenni, hogy megtartsuk magunknak

– mondta Rebekah, Joshua testvére, annak a férfinak, aki végül megkapta a halott arcát.

Richard Norris arca egy fegyveres támadás során torzult el súlyosan. A 36 órán át tartó beavatkozás során Joshua arca, csontjai, fogai, nyelve, bőre és haja is felhasználásra került. A tragikus körülmények között elhunyt férfi arcát tehát a hajvonalától kezdődően egészen a kulcscsontjáig egyben eltávolították, hogy Richard megkaphassa azt, így az érzékelésük is eggyé vált: Richard Joshua orrával szagol, nyelvével ízlel, és Joshua arcszőrzetét borotválja nap mint nap.

A minap előkerült egy felvétel az UniLad jóvoltából, ami még 2015-ben készült, amint Rebekah először megpillantja a testvére arcát viselő idegen férfit.

Azt hittem, hogy sohasem lesz lehetőségem látni őt, vagy hogy ő nem akarja majd, hogy találkozzunk

– kezdte a nő, aki számára keserédes pillanat volt a találkozás, ugyanakkor arra kérte a férfit, hadd érintse meg az arcát. Az arcot, amit oly jól ismert.

Ez a testvérem bőre. Látni a száját, a szemöldökét… ezzel az arccal nőttem fel gyerekként. Ő már nincs köztünk, de valamilyen formában mégis itt van. Egyértelműen látom benne Josht

– mondta Rebekah, aki így egy kicsit közelebb kerülhetett elhunyt testvéréhez. Azonban nem ő az egyetlen, aki hálát érzett a találkozás után. Richard nem győzte megköszönni a lánynak, hogy új életet kezdhetett.

Nem tudom szavakkal leírni, hogy mennyire hálás vagyok a családjának.

Íme a megható találkozás pillanata:


Nyitókép: YouTube

#Bulvár#arcátültetés#transzplantáció#halott#testvér#találkozás

Címlapról ajánljuk