Bulvár

Vilmos herceget állítólag lefizették, hogy eltussoljanak egy lehallgatási botrányt

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 14:34

Herry herceg illegális lehallgatással vádol több brit bulvárlapot, az egyik sajtótermék kiadója pedig állítólag szép summát fizetett azért a testvérének, hogy titokban kiegyezzenek. 

Vilmos hercegnek állítólag szép summát fizettek a The Sun nevű brit bulvárlap tulajdonosai, hogy fű alatt rendezzenek egy korábbi, telefonos lehallgatási ügyet – írja a BBC a bírósági dokumentumok alapján.

A Legfelsőbb Bíróságon bemutatott dokumentumokból kiderül, hogy titkos megállapodás jött létre a Buckingham-palota és a News Group Newspapers (NGN) között. Herry herceg jogellenes információgyűjtés miatt megy perre a lap kiadójával, a sajtómunkások azonban állítják, hogy a sussexi herceg kifutott a kereset benyújtásának határidejéből.

A BBC felidézi, hogy az ügy egyike annak a három illegális megfigyelési bírósági ügynek, amelyet Harry herceg indított több bulvárlap – Dialy Mirror, Daily Mail, The Sun – ellen. Állításai szerint amióta büntetőperre ment, a The Sun még inkább rászállt.

Harry herceg nem mulat majd királyi családdal

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, Harry herceg ugyan ellátogat III. Károly koronázási ceremóniájára, de nagyon úgy tűnik, hogy részvétele inkább csak jelzésértékű lesz: várhatóan nem csatlakozik a királyi család többi tagjához a Buckingham-palota erkélyén, valamint nem vesz részt a körmenetben sem.

III. Károly hetekkel ezelőtt meghívta a koronázásra fiát és a feleségét. Mint kiderült, Harry ott lesz a történelmi eseményen, azonban Meghan Markle nem tart vele. A ceremóniát május 6-án rendezik, több mint kétezer vendég lesz jelen a Westminster apátságban. Sajtóhírek szerint Vilmos sem akar majd találkozni Harry herceggel.

Nyitókép: Yoan Valat / MTI / EPA

#Bulvár#vilmos herceg#harry herceg#Buckingham-palota#bulvárlap#titkos#megegyezés

Címlapról ajánljuk