Bulvár

„Nem tudjuk befolyásolni, hogyan esnek az emberek” – közölte a rendőrség, miután egy járőr elütött egy gyalogost

rtl.hurtl.hu

2023. április 21. 9:11

Fontos körülmény, hogy a rendőr a zebrán ütötte el a gyalogost.

Az amerikai Fort Wayne-ben, a helyi rendőrkapitányság tisztja szerda este elütött egy gyalogost a belvárosban. A baleset 19 óra 30 perc körül történt április 19-én egy kereszteződésben.

A jelentés szerint a 46 éves rendőr, Joshua Hartup egy szolgálati GMC Sierrát vezetett, amikor nekiütközött az 52 éves Henry Najdeskinek.

Egy szemtanú elmondása szerint látta, ahogy a sértett átkelt a gyalogátkelőn, ekkor ütötte el Hartup az autójával. A jelentés szerint Najdeski fejsérülést szenvedett, elvesztette az eszméletét. A legutolsó tájékoztatás szerint a férfi kritikus állapotban van. Jelenleg azt vizsgálják, hogy a gyalogos pontosan hol és mikor kísérelte meg az átkelést, amíg ezeket a körülményeket nem tisztázzák, az eljárást sem lehet lezárni.

A rendőrség szóvivője, Jeremy Webb a sajtó érdeklődősére elmondta, hogy a gyalogos a súlyos sérüléseit attól szerezte, hogy a járdára zuhant és beverte a fejét. A hatóságok álláspontja tehát az, hogy nem az ütközés erejétől fogva sebesült meg súlyosan a férfi, hanem attól, hogy elesett és beverte a fejét.

Azt nem tudjuk irányítani, hogy az emberek hogyan esnek el.

– mondta Webb.

Webb továbbá közölte: Hartup megállt az incidens után, hogy segítséget nyújtson a férfinak, míg a mentők meg nem érkeztek a helyszínre. A rendőrség állásfoglalása sokakat felháborított, amire Webb úgy reagált: kiragadták a szavait a kontextusból.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Bulvár#rendőr#gázolás#gyalogos#amerika#egyesült államok#zebra

Címlapról ajánljuk