Bulvár

Világsztárokkal száll versenybe Manuel: ritkán látni ilyen sikert magyar előadótól

rtl.hurtl.hu

2023. február 8. 7:01

Az X-Faktor felfedezettjének Idegen című lemeze nemcsak a magyar zenei piacot tarolta le.

Február 2-án jelent meg a Fonogram-díjas Gödöllei Emánuel, azaz Manuel első lemeze, a 23 dalból álló Idegen, amivel az X-Faktor egykori versenyzője ebben a hónapban turnéra is indult.

Manuel turnéjának állomásait ide kattintva lehet megnézni.

Az album dalai a vártnál is nagyobb sikert arattak, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Spotify magyarországi Top 30-as listájára 17 nóta is bekerült Manueltől. Ráadásul az Idegen a Spotify Debut Global top albumjainak listáján a negyedik helyre küzdötte fel magát a február 3. és 5. közötti időszakban, amit az elmúlt években magyar előadónak még nem sikerült elérnie.

Nincsen olyan adat, ami 100 százalékban megerősítené, hogy nem volt erre precedens, de az elmúlt 5 évben szinte biztosan nem foglalt el magyar előadó ilyen előkelő helyet ezen a nemzetközi listán

– árulta el a Spotify a Refresher megkeresésére.


Manuel dalait nem csak a Spotify-on, de a YouTube-on is sokan pörgetik. A videómegosztó Felkapottak listáján a Top 20 videó közül 13 a tehetségkutató felfedezettjének nevéhez köthető.

A fiatal tehetséget a 2019-es X-Faktorban ismerte és szerette meg az ország, ahol már a Válogatón saját dallal lépett színpadra ByeAlex későbbi mentoráltja. Ekkor a Messziről jöttem című szerzeményét adta elő, ami azóta 13 milliós megtekintésnél jár YouTube-on.

Azért jelentkeztem az X-Faktorba, mert meg akartam változtatni az életem

– mondta akkoriban a rapper, aki bár csak a negyedik helyezésig jutott a tehetségkutatóban, mégis örökre beírta magát a magyar zene történetébe.

Az alábbi videóban megnézhető, hogyan tűnt fel először Manuel a tehetségkutató színpadán:

Bár az X-Faktor idén szünetre vonul, 2023-ban az RTL képernyőjére érkezik a világ egyik legsikeresebb tehetségkutatója, a The Voice, ami már 72 országot meghódított. A tehetségek jelentkezését már várják, ide kattintva lehet benevezni a műsorra.

Nyitókép: Instagram (@manuelsingx / @solyomgillich)

#Bulvár#manuel#gödöllei emánuel#idegen#lemez#album#siker

Címlapról ajánljuk