Bulvár

Búcsúzunk: ezek voltak ByeAlex nagy pillanatai az X-Faktorban

rtl.hurtl.hu

2023. február 8. 16:21

ByeAlex négy győzelmet, megannyi közösen megírt saját dalt, nagy vitákat, barátságokat és megható pillanatokat – igen, néha még a kőszívűként emlegetett mentor is elhullajtott egy-két könnycseppet – tudhat maga mögött. Összegyűjtöttük a legmeghatározóbb jeleneteit az elmúlt hat évből.

ByeAlex bejelentette, hogy nem tér vissza az X-Faktor mentoraként, így 6 évad és 4 győzelem után elköszön a tehetségkutatótól. Nem szerette volna, hogy a nézők megunják őt vagy akár az X-Faktort, viszont rengeteg szép emlékkel távozik:

6 év. ennyi időt töltöttem mentorkodással az X-Faktornak köszönhetően. Sok fiatal tehetséget láttam kibontakozni. Láttam többeket győzni, de elesni is. Olyanok is voltak, akik nem éltek aztán jól a lehetőségeikkel, és olyanok is, akik nagyon jól használták ennek a kalandnak az előnyeit, mert az X-Faktor egy nagy kaland. Én legalábbis annak éltem meg minden fontos pillanatát.

– írta ki Alex a 2022-es X-Faktor Fináléját követően, amelyben már egy kicsit meglegyintette a nosztalgia és a búcsú szele.

Most nézzük, melyek voltak a legmeghatározóbb momentumai az elmúlt éveknek.

A heves érzelmek ByeAlexet sem kerülték el

Ha valakivel nem értett egyet, sosem torpant meg: mindig beleállt a vitákba. Ez történt például a 2019-es Mentorházban is, ahol Puskás-Dallos Bogival sírásig fajult a veszekedésük:


A 2022-es évadban Herceg Erikával is egymásnak feszültek: a női mentor nem örült neki, hogy Alex rossznak nevezte az éppen leültetett zenekarát, a Bucca Brotherst:

Nem érdekel, fejezd be magad!

– szólt rá Alexre Erika.

Persze, néha az is előfordult, hogy Alex elégelte meg mentortársai élcelődését. 2017-ben magára vette, amikor Puskás Peti, Radics Gigi és Gáspár Laci egy rosszul teljesítő versenyzővel hozták párhuzamba, aki a Kedvesem című dalát adta elő, ráadásul a többiek szerint kimondottan hasonlított rá külsőre is. Alex ezt úgy élte meg, mintha a mentorok nem tartanák jó énekesnek, és nem tisztelnék.

Ez már azért sok volt, de nem akarok erről itt beszélni 

– mondta Gáspár Lacinak, aki nem hagyta annyiban a dolgot, mert nem szerette volna, hogy barátja félreértse őket, hiszen fel sem merült bennük, amiket Alex állított.

Buli, hörgés és tombolás a színpadon

Miközben Gáspár Laci és Puskás Peti előszeretettel rohantak fel a színpadra, hogy a Válogatókon együtt bulizzanak a jelentkezőkkel, Alexre ez nem mindig volt jellemző. Néha azonban nála is megtört a jég.


Sőt, Alex egyetlen ember kedvéért még abba is belement, hogy együtt üvöltsenek a színpadon: ha éppen visszatért az oklevesles orditológus és nukleáris realista festő fejedelem, Hörcher László, akkor senkinek sem volt megállás. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen tavaly Alexandrosz egy festményt is kapott a gitártörő diszdoktortól.

Megható pillanatok, amikkel ByeAlex valószínűleg még saját magát is meglepte

Biztos, hogy nagyon sokat fogok tanulni a műsor alatt az életről, az önfegyelemről, hogy milyen esetleg emberekhez érzelmileg kötődni. Ez nálam nehezen alakul ki. Vannak is félelmeim ezzel kapcsolatosan, hogy mi van, ha tényleg megkedvelek valakit.

Annak ellenére, hogy Alex már 2016-ban megfogalmazta egyik legnagyobb félelmét, az elmúlt években őt sem kerülték el az érzelmek. Többször törölgette könnyes szemét a mentorpultban ülve.

2021-ben meghatódva vallotta be ALEE döntős produkciója után, hogy tudja, min megy keresztül a srác, mert ő is azt élte meg, hogy egyedül kellett megküzdenie a sikereiért. Vallomása végén ráadásul azt is hozzátette: „Szeretlek, tesó!”


Solyom Berni is hasonló érzéseket váltott ki mentorából, amikor tavaly előadta utolsó produkcióját: „a legnagyobb formája vagy ennek az évadnak, és szeretlek”.

Egyszer pedig annyira meghatódott, hogy nem is tudta tovább folytatni egyik versenyzője értékelését.

Tudom, hogy egy nagyon nehéz alak vagyok, és nehéz engem elviselni, ne haragudjatok rám 

– kezdte el Vanek Andor produkciója után, majd a feltörő érzelmei miatt alig tudta befejezni a mondandóját.


Persze nem csak a saját versenyzői váltották ki ezt belőle. Alex alig találta a szavakat, amikor megtudta, hogy Deák Levente a Vodka című dalával készült. A produkció után egy közös képet is készített a versenyzővel és a srác testvérével, majd meghatódva vallotta be a fivéreknek: „Büszke vagyok, hogy ilyen közönségünk van, mint ti”.

Gáspár Laci, a mentor, aki igaz baráttá vált

Első X-Faktor évada előtt Alex még nem tudhatta, hogy Gáspár Lacival nemcsak kollégák lesznek, hanem barátok is. 2016-ban így nyilatkozott róla:

Még most kezdem megismerni, de Lacit nagyon true embernek látom, annak ellenére, hogy zeneileg és előadóilag tök távol állunk egymástól.

Két évvel később már odáig jutottak, hogy Laci közösen írt dalukat adta elő a műsorban

Elkezdődött a saját dalok korszaka az X-Faktorban

„Szeretem az érdekes, izgalmas karaktereket. Ha a saját barátaimat nézem, olyan emberekkel igyekszem barátkozni a magánéletben, akik akár képesek nekem is tanítani valamit. Valami van bennük, ami mondjuk bennem nincsen vagy azt látom, hogy másban nincsen meg.”

ByeAlex folyamatosan a karakteres versenyzőket kereste, ráadásul két év után már saját dalokat is írtak mentoráltjaival. Az USNK tagjai például nem tudtak eléggé hálásak lenni Alex segítségéért, rengeteget dolgozott a fiúkkal, ráadásul az ő ötlete volt, hogy ne feldolgozásokkal, hanem saját dalokkal lépjenek a közönség elé. Sőt, a szövegírásban sem engedte el a kezüket.


Nem a USNK volt az egyetlen, akikkel elmerültek a közös ötletekben: Manuellel nemcsak a műsor alatt alkottak együtt dalokat, hanem azóta is sorra lepik meg a rajongóikat közös trackkekkel, együtt lépnek fel koncerteken, és igazi barátokká váltak, a köztük lévő korkülönbség ellenére is:

A nagy győzelmek

Sokszor kerestem rá a magyarázatot, hogy ez hogy történik meg. Én igyekeztem mindig korrekt lenni, őszinte lenni.

Alex először 2018-ban aratott győzelmet a USNK mentoraként, amit a mai napig a legnagyobb mentori tevékenységének nevez: „Konkrétan adásról adásra írtunk egy olyan dalt, ami aztán pár nap alatt több milliós megtekintést vitt.”


A sikerszériája pedig itt kezdődött el, hiszen 2019-ben Ruszó Tibi oldalán is ugorhatott a magasba a Fináléban.


Annak ellenére, hogy a végére sikert sikerre halmoztak, Alex nem volt mindig biztos Tibiben. A Mentorházban például kijelentette: „annyit hallok, hogy valaki nagyon jól énekel, amihez nekem nincs közöm.” Miközben ő kitartott a véleménye mellett, Puskás-Dallos Bogi és a többi mentor az akkori évad egyik legjobbjának nevezték a versenyzőt. Ennek pedig óriási vita lett a vége.

Egy év szünet után, 2021-ben tért vissza az X-Faktor, aminek a végén újra ByeAlex örülhetett, hiszen ismét az ő versenyzője, ALEE kapta a legtöbb szavazatot a nézőktől.


A legutóbbi évadban pedig negyedszer is elért a csúcsra: Solyom Bernadettel megnyerték a 2022-es évadot.


Ha szeretnél még többet megtudni ByeAlexről, akkor nézd meg a Szabados Áginak adott interjúját, ahol többek között arról is beszélt, hogy szerinte ő rontotta el az internetet, és hogy szórakoztatják a negatív kommentelők. Elmesélte azt is, szerinte mivel sikerült érdemben megváltoztatnia az X-Faktort, melyik két mentortársa szokott műsoron kívül is összeveszni, és hogy miről szólna a Miért nem vett még feleségül? című könyve.

#Bulvár#X-Faktor#byealex#mentor#legjobb pillanatok#búcsú#best of

Címlapról ajánljuk