Bulvár

Sokan támadják az Arany Málnát, amiért egy 12 éves kislány jelöltek a legrosszabb színésznő kategóriában

rtl.hurtl.hu

2023. január 25. 10:20

A kommentelők a fiatal színésznő védelmére keltek, ugyanis egyenesen gonosznak nevezték az Arany Málna szervezőinek döntését. A komikus díj egyik alapítója is megszólalt az ügyben.

Az Arany Málna díjátadó a legrosszabb filmek és alakítások ömlesztőtégelye, amit minden évben – 1981 óta – az Oscar-díjakkal párhuzamosan osztanak ki a szakmában. A paródiának szánt „elismeréseket” mindig a legrosszabbnak ítélik oda, legyen szó filmről vagy éppen színészi alakításról. Az elmúlt évek során számtalanszor akadtak meglepő vagy éppen a közönség körében óriási vitákat keltő jelölések és „győzelmek”.

Most a 12 éves Ryan Kiera Armstrong jelölése keltett felháborodást, aki a Firestarter című filmben nyújtott alakítása miatt került be a Legrosszabb színésznő kategóriába. A kommentelők kiakadtak, hogy miért kellett egy kislányt – aki a forgatáson ráadásul még csak 11 éves volt – ilyen helyzetbe hoznia a szervezőknek. A jelölést egyenesen gonosznak és minősíthetetlennek nevezték, és kiemelték, hogy Macaulay Culkint és Jake Lloydot is gyerekként jelölték hasonló kategóriában – ezzel is utalva rá, hogy mennyire rossz hatással lehet egy gyerekre, ha ilyen fiatalon ennyire durva kritikák érik.

Az Arany Málna egyik alapítója, John Wilson kommentálta az esetet:

Látom, hogy miért tűnhet ez rosszindulatúnak. Nem gondolom, hogy annak szántuk volna. A kiborulások érdekesek, talán valamennyire indokoltak is, de egy kissé eltúlzottak.

Wilson szerint ötödikként jött a képbe Ryan, és egy ideig tanakodtak is rajta, hogy a jelöltek között hagyják-e, de végül úgy döntöttek, hogy 12 évesen is annyira tapasztalt színésznő, hogy bent hagyják.

Viccesek akartunk lenni, de ebben a konkrét helyzetben, rossz döntést hoztunk, ezt bevallom.

– tette hozzá Wilson.

A 12 éves színésznő mellett olyan nevek szerepelnek még a listán, mint Bryce Dallas Howard, Diane Keaton, Kaya Scodelario és Alicia Silverstone. Ráadásul az idei jelöltek között a két Oscar-díjas Tom Hanks is szerepel két kategóriában is.

Nyitókép: Paul Archuleta / Getty Images

#Bulvár#arany málna#jelölés#kommentek#kiakadás#ryan kiera armstrong

Címlapról ajánljuk