Bulvár

Mégsem süllyedt el a Titanic? Ezzel a teóriával rukkolt elő egy TikTok-felhasználó

rtl.hurtl.hu

2023. január 24. 20:57

Érdekes elmélet…

Nemhogy nem süllyedt el, de sosem indult útnak a Titanic, állítja a TikTkon egy Mia nevű felhasználó, akinek vad konteója már 11 millió emberhez jutott el. Szerinte a hajó sosem hagyta el a kikötőt, és helyett egy Olympic nevű hajót süllyesztettek el szándékosan.

Azt állítja, hogy élete során „szó szerint mindent” elolvasott és megtanult a Titanicról, ennek fényében pedig úgy véli: mivel a két hajó ugyanúgy nézett ki, a White Star Line-nál azt eszelték ki, hogy a költséges felújítás helyett inkább elsüllyesztették az Olympicet, majd azt hazudták, hogy a Titanic.

Így sokkal nagyobb összeget tudtak igényelni a biztosítótól. Ezután pedig lebontották a Titanicot, és eladták a darabjait azt hazudva, hogy azok az Olympicből származnak. A videót 1,7 millió ember kedvelte, és 58 ezren osztották meg, írja a Mirror.

Szerinte a különbség úgy ismerhető fel, hogy míg az Olympicnek 16 lőrése volt, addig a Titanicnak csak 14. Viszont az a hajó, amelyik elhagyta Angliát 1912 április 10-én, 16 lőréssel rendelkezett.

Nyitókép: OceanGate Expeditions/Youtube

#Bulvár#titanic#konteó#elsüllyed#csere#hamis#tiktok

Címlapról ajánljuk