Bulvár

Kísérteties videó egy kínai farmról: 12 napig, megállás nélkül körbe-körbe járkált több száz birka

rtl.hurtl.hu

2022. november 18. 7:13

Az óramutató járásával megegyező irányban, szinte tökéletes körben menetelnek a felvételen.

Több száz birka járkált kísértetiesen körbe-körbe 12 napon keresztül Észak-Kína Belső-Mongólia régiójában, írta meg a New York Post.

A bizarr viselkedést egy biztonsági kamera rögzítette. Eszerint a nyáj folyamatosan az óramutató járásával megegyező irányban, szinte tökéletes körben menetelt egy farmon. Néhány másik birka kívülről nézte a körforgást, míg mások időnként mozdulatlanul álltak a középpontban.

A furcsa jelenetről készült videót szerdán a People's Daily című kínai állami lap tette közzé a Twitteren. A lap szerint a birkák teljesen egészségesek, a viselkedés oka egyelőre rejtély.

A birkák tulajdonosa, Miao asszony elmondta: a körforgás néhány birkával kezdődött, mielőtt az egész nyáj csatlakozott- Bár a farmon 34 birkanyáj van, csak a 13-as számúban lévő juhok viselkedtek így. A birkák november 4-e óta menetelnek körbe. Hogy azóta leálltak-e, nem lehet tudni. A lap cikke szerint legalább 12 napja csinálták a furcsa körözést.

Egyes feltételezések szerint a juhok viselkedését a cirkáló betegségnek nevezett Listeriosis nevű bakteriális fertőzés okozhatja. Ennél e megbetegedésnél kezdetben az érintett állatok anorexiásak, depressziósak és dezorientáltak. Előfordulhat, hogy sarokba vonulnak, nekidőlnek az álló tárgyaknak, vagy az érintett oldal felé köröznek.


Nyitókép: Twitter

#Bulvár#birka#kína#kör

Címlapról ajánljuk