Bulvár

Életében először repülhetett a világ legmagasabb nője

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 13:06

Ehhez hat ülést kellett eltávolítani egy repülőgépről.

A világ legmagasabb nője életében először repült repülőn, miután a Turkish Airlines áthelyezett hat ülést, hogy biztonságosan elférjen az utastérben – írja a Mirror. Rumeysa Gelgi 213 centiméter és jelenleg ő tartja a legmagasabb élő nő Guinness-rekordját. A 13 órás repülőútat a török nemzeti légitársaság biztosította neki.

A 25 éves nő általában kerekesszékkel közlekedik, mivel Weaver-szindrómája van, egy ritka genetikai rendellenesség, amely gyors növekedést okoz.

A törökországi Isztambulból San Franciscóba repült, köszönhetően a Turkish Airlines segítségének. Egy közösségi médiában megjelent bejegyzésben Gelgi a 19 500 követőjével megosztotta az utazás élményeit.

Hibátlan volt, az elejétől a végéig... ez volt az első repülőutam, de biztosan nem az utolsó... szívből jövő köszönet mindenkinek, aki részese volt az utazásomnak.

– mondta a világ legmagasabb nője.

Gelgi, aki a szoftveriparban dolgozik, azt szeretné ha legalább hat hónapot maradhatna az Egyesült Államokban, szeretne szorosan együttműködni a Guinness World Records-szal. Azt mondta, még soha nem volt ennyire izgatott a jövő miatt.

Gelgi 2014 óta tartja Guinness-rekordot, amikor is ő lett a legmagasabb tinédzsere, majd 2021-ben a világ legmagasabb nőjeként is regisztrálták. Más Guinness-rekord címeket is megdöntött, mert ő a leghosszabb ujjal és legnagyobb nézzel rendelkező nő a világon.

Nyitókép: Ahmet Ozler / Anadolu Agency / Getty Images

#Bulvár#magasság#magas#rekord#legmagasabb nő#Rumeysa Gelgi

Címlapról ajánljuk