Bulvár

Megszólalt Moore kapitány lánya, miután apja emlékművét emberi ürülékkel öntötte le egy klímaaktivista

rtl.hurtl.hu

2022. október 3. 16:04

A szobor az apja életét és az általa fontosnak tartott értékeket képviselte.

Emberi ürülékkel öntött le egy műemléket egy 21 éves klímaaktivista Angliában, miután így próbált meg tiltakozni a magánrepülőgépek környezetre gyakorolt káros hatásai ellen – írja a Daily Mail. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki, mivel a lány Sir Thomas Moore emlékművét borította le az ürülékkel, akit maga a királynő ütött lovaggá az egészségügyért tett szolgálatainak elismeréseképpen. Sir Thomas Moore a brit hadsereg veteránja volt, és 100. születésnapjához közeledve elhatározta, hogy adományokat fog gyűjteni az egészségügyi ellátórendszernek, és ezért naponta tízszer sétálta körbe a kertjét, az akkor már járókerettel közlekedő volt százados. Az akció híre az egész országot megmozgatta, majdnem 33 millió fontot, azaz több, mint 13 és fél milliárd forintot adakoztak számára az emberek. Az adományozók között volt Vilmos herceg is. A britek nemzeti hősként tekintettek a veteránra, amikor nemrég meghalt, a parlamentben is 1 perces néma csenddel emlékeztek meg róla.

Megszólalt a meggyalázott műemlék tulajdonosának lánya
Sir Thomas Moore-t II. Erzsébet ütötte lovaggá 2020-ban. Fotó: Chris Jackson / Getty Images

Méltán felháborodott így mindenki, aki ismerte Sir Thomas Moore munkásságát, amikor a 21 éves Maddie Budd emberi ürülékkel öntötte le az emlékművet, és ezt Twitterre is posztolta:


A lány azzal magyarázta tettét, hogy „minden alkalommal, amikor egy magángép felszáll, egy vödörnyi szart és vért borít arra, amit Sir Thomas Moore képviselt”.

Bár a volt orvostanhallgató lány fejében logikusnak tűnhet a kapcsolat, a Twitterezők szerint az egész csak egy elkényeztetett kislány hisztije, és elítélték a tettét. A lányt letartóztatták, és jelenleg Londonban tartják fogva.

Az ügyben megszólalt Sir Thomas Moore lánya is, aki elképedve hallotta a híreket:

Mélységesen elszomorít minket, hogy valamit, ami az életét és az általa fontosnak tartott ügyeket hivatott ünnepelni ilyen célokra használnak

– írta Twitteren, reagálva arra, hogy a fiatal lány a vandalizmust a klímaszorongással szerette volna kimagyarázni.

Maddie Budd tettét a saját családja is elítéli, az apja is reagált a hírekre:

„A tette sokkolta az embereket és felzaklatja őket. Szégyellem magam miatta, és amiatt, amit tett. Teljesen érthető az emberek felháborodása. Nem hinném, hogy ő érti, hogy mit engedett így szabadjára” – mondta Budd apja, aki üvegesként dolgozik.

„Rettenetes dolgot tett, anélkül, hogy belegondolt volna a következményekbe. Felfordult a gyomrom, amikor láttam – írtam neki egy üzenetet is, de még nem válaszolt” – mondta a Wales Online beszámolója szerint. A férfi azt is elmondta, hogy mindez ellentétes azzal, amire ők nevelték a lányukat, aki az elmúlt időszakban kifordult magából, és otthagyta a tanulmányait is, hogy klímaaktivistaként tegyen valamit a bolygó védelméért.

Nyitókép: Max Mumby / Indigo / Pool / Getty Images

#Bulvár#sir thomas moore#veterán#emlékmű#klímaaktivista#klímaszorongás#vandalizmus#szar#emberi ürülék#ma

Címlapról ajánljuk