Bulvár

Videón, ahogy Moszkvában egy sakkrobot eltöri egy hétéves kisfiú ujját

rtl.hurtl.hu

2022. július 25. 8:44

A szervezők szerint a kisfiú túl hamar lépett.

Az orosz fővárosban zajló torna szervezői szerint a robot véletlen törte el egy hétéves kisfiú ujját – adta hírül a News Beezer. Christopher, aki egyébként Moszkva legjobb 30 sakkozója között van a 9 éven aluliak kategóriájában, a kelleténél korábban fogott meg egy figurát a sakktáblán, ami megzavarta a robotot.


A mesterséges intelligencia által irányított robotkar megragadta a fiatal játékos mutatóujját, és erősen megszorította. A fiút körülvevők azonnal a segítségére siettek, de nem sikerült megakadályozni, hogy baj történjen, a fiú ujja eltört.

A szervezők szerint a robotot bérelték, korábban sok hasonló rendezvényen működött hiba nélkül. A szakértők szerint a fiú túl hamar mozgatta meg a figurát, időt kellett volna hagyni a robotnak, hogy reagálhasson az előző lépésre.

Az esetet a moszkvai sakkszövetség elnöke, Szergej Lazarev is kommentálta. Lazarev világossá tette, hogy a szövetségnek semmi köze nincs a robothoz, így ők nem felelősek az incidensért. Christopher egyébként másnap folytathatta a versenyt a rendezvényen, de az ujját be kellett gipszelni. Lazarev beszélt a szülőkkel is, akik azt fontolgatják, hogy pert indítanak a szervezők ellen.

A szövetség közleménye szerint segíteni fognak a szülőknek, mert ez az eset rossz fényt vet a sportágra.

Nyitókép: Pavel Osadchuk / Twitter

#Bulvár#sakkrobot#moszkva#sakk#robot#ujj#törés

Címlapról ajánljuk