Bulvár

MC Hawer szerint furcsa, hogy Lagzi Lajcsi „pattog”, áll elébe a pernek az állítólag ellopott dal miatt

Mohos MátéMohos Máté

2022. július 5. 12:19

A zenész lapunknak arról beszélt: nemhogy tízmilliót, de egy szál forintot sem keresett a Ha a vodka a fejembe száll című dallal.

Ahogy mi is megírtuk, Lagzi Lajcsi azzal vádolja MC Hawert, hogy 10 millió forinttal rövidítette meg, mivel tradicionális dalként jelentette be az Artisjusnál a Ha a vodka a fejembe száll című dalt, amit Galambos Lajos állítása szerint ő maga írt.

„Nem tudom, Hawer hogy vette a bátorságot, hogy lenyúlja a dalomat. (…) Ez is jogsértés, arról nem is beszélve, az évek alatt több mint tízmilliós kárt okozott nekünk” – mondta Galambos.

Közben elértük MC Hawert, és megkértük, reagáljon a vádra. Ő azt mondta: „Vádnak én ezt nem nevezném. Én átdolgozóként lejelenthetem ezt a dalt, hiszen ha egy dalhoz hozzáteszek, akkor átdolgozóként is le lehet jelenteni.” Emlékeztetett: ő maga írt egy rapbetétet a dalhoz.

Miután az van ott, hogy tradicionális a dal, eszerint jelentettem be, és mint átdolgozó, aki szöveget írt hozzá. Mellesleg azóta sem kaptam egy büdös kanyit sem

– mondta. Ezt Facebook-posztja alatti kommentjében is igazolta.

„Hogy [Lagzi Lajcsi] honnan vette ezt, arról fogalmam nincs” – folytatta. Arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha a zenész perre vinné a dolgot, azt mondta: „Hát miért ne állnék elébe?” Emlékeztetett: „az Artisjus úgymond félhivatalos adatbázisa az a zeneszoveg.hu. Ezen a honlapon meg lehet nézni, hogy ki van feltüntetve ennél a dalnál. A Lajcsi semmilyen formában nincs sehol feltüntetve, csak Hoffman Sándor szövegíróként.”

Elég furcsa, hogy ő pattog. De nyilván minden jogi eszköze, meg sok pénze megvan, én nem akarok vele szembe menni

– mondta. „Mást lopással vádolni elég gáz” – tette hozzá.

Nyitókép: Fókusz

#Bulvár#mc hawer#lagzi lajcsi#reakció#dal#válasz

Címlapról ajánljuk