Bulvár

2022-t írunk, a New York Times pedig végre felfedezte a vízforraló létezését

Mohos MátéMohos Máté

2022. június 30. 15:27

„Íme egy gyors és egyszerű módja a vízmelegítésnek tűzhely használata nélkül” – mutatta be a forradalmi találmányt a lap.

Nevetség tárgya lett a New York Times az Egyesült Államnokon kívüli angolszász nyelvterületen, miután a lap izgatott hangvételű cikkben mutatott be egy különleges, szokatlan eszközt: az elektromos vízforralót.

„Íme egy gyors és egyszerű módja a vízmelegítésnek tűzhely használata nélkül” – tálalta közönségének a nagyszerű felfedezést a lap, mire többen – főleg britek – mémek ezreiben kezdték osztani a lapot, valamint a „világ legnagyszerűbb nemzetét” azért, hogy ekkora kuriózumnak tartanak egy teljesen hétköznapi tárgyat.

„2022-t írunk. A New York Times felfedezte a vízforralót” – ironizált egyikük.

„Ezentúl hallani sem akarom azt, amikor az amerikaiak a mi ruhaszárító állványainkat kritizálják” – írta egyikük Twitteren, arra utalva, hogy az USA-ban sokkal inkább elterjedtek a szárítógépek.


A Guardian újságírója azt emelte ki, hogy a New York Times által ajánlott vízforraló 85 dollárba kerül, míg máshol ennek a töredékéért lehet kapni egy teljesen jól működő darabot. A szerző felidézi, hogy gyakran látta azt Amerikában töltött ideje alatt, hogy az emberek teli poharakat mikróznak meg, ha forró vízre van szükségük. Az rtl.hu újságírója is meg tudja erősíteni ezen gyakorlat elterjedtségét.

Több amerikai viszont arról számolt be, hogy nem értik, miért kellett megírni az NYT cikkét, hiszen az ő tapasztalatuk szerint elég elterjedtek a vízforralók az USA-ban is. Valószínűleg Trump, a covid, és az abortuszvita után ez is egy újabb bizonyítéka annak, hogy mennyire megosztott az amerikai társadalom.

#Bulvár#vízforraló#new york times#felfedezés#usa#tea#víz

Címlapról ajánljuk