Bulvár

A Szikla azt állítja, nem ő vette meg 31,8 millió dollárért a T-rex-csontvázat

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 10:36

Spekulációk indultak el a tudományos világban, miután Dwayne Johnson otthoni bejelentkezésekor nevetve bemutatta a szobában őrzött dinókoponyát.

2020 októberében egy meg nem nevezett licitáló vette meg a felfedezője után Stannek nevezett T-rex-csontvázat, amelyet 1987-ben találtak meg. A csontváz azért különleges, mert ezt tartják a világ legjobb állapotban fennmaradt T-rex-maradványának, és mert rendkívül magas, 31,8 millió dolláros áron kelt el.

Hétfőn a Szikla néven is emlegetett Dwayne Johnson amerikai színész otthonából jelentkezett be egy amerikai műsorba, és a háttérben felbukkant egy dinoszauruszkoponya. A műsorvezető rákérdezett a szokatlan tárgyra, mire Johnson nevetve azt mondta: igen, van egy T-rex-koponyám.

Ez Stan. Ami azt illeti, Stan a legteljesebb T-Rex-koponya, amelyet valaha paleontológus – egy nagyon fiatal paleontológus – megtalált, az ő neve Stan volt, ezért ezt a T-Rex-fejet róla nevezték el

– mondta. A CNN cikke szerint Johnson kedden hosszú Instagram-bejegyzésében magyarázta meg a helyzetet. Eszerint élő bejelentkezése után a tudományos világban szmos spekuláció indult el azzal kapcsolatban, hogy ő a Stan nevű T-rex titokzatos vásárlója.

Nem én vagyok a rejtélyes vásárló

– szögezte le. Hozzátette: másolatot készíttetett Stanről, ez található otthonában. Sőt: annyira tiszteli a tudományt és az őslényeket, hogy ha ő vette volna meg a fosszíliát, azt egy múzeumnak vagy tudományos célra ajánlaná fel.

Nyitókép: Inside Edition / YouTube

 

#Bulvár#dwayne johnson#t-rex#dinoszaurusz

Címlapról ajánljuk