Bulvár

Ennyire röhejes nevet még nem kapott újszülött

rtl.hurtl.hu

2022. január 11. 10:07

Édesapja a munkahelyéről nevezte el. Szó szerint.

A Sun cikke szerint egy indonéz édesapa úgy látta a legjobbnak, ha munkahelyéről nevezi el újszülött kisfiát. A 38 éves Samet Wahyudi azonban nem erdész vagy halász, így a gyermek nem valamilyen természeti szépségről, hanem egy közhivatalról kapta keresztnevét. Az öthónapos kisfiú az indonéz média szerint a

Statisztikai Információs és Kommunikációs Iroda nevet viseli.

Ezt pedig a közhivatalára büszke apa a születési anyakönyvi kivonattal is igazolni tudja. A történet azonban még ennél is furcsább, ugyanis a férfi házasságkötésük előtt világossá tette menyasszonya, Linda számára, hogy csak akkor lép frigyre vele, ha születendő fiuk ezt a nevet kaphatja. A menyasszony beleegyezett, a szüleik pedig ugyan kezdetben tiltakoztak, mostanra visszavonulót fújtak a névvitában. 

Samet Wahyudi az indonéz sajtónak arról beszélt, hogy 2003-ban kapott állást Brebes városában köztisztviselőként, az iroda pedig olyanná vált számára, mintha második otthna lenne, ezért szerette volna, hogy „valahogy kapcsolódjon a fiához”.

Mivel a Statisztikai Információs Kommunikációs Iroda név még a szülőknek is hosszú és nehézkes, a gyermeknek a Dinko becenevet adták. A lap szerint az utóbbi időben egyre divatosabb különös neveket adni a gyerekeknek Indonéziában. 

Nyitókép: Pixabay

#Bulvár#név#indonézia#hivatal

Címlapról ajánljuk