Belföld

Lemondott Pásztor Dániel református püspök, akit Balog Zoltán utódjának szántak

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 19:26

Magánéleti és egészségügyi okokra hivatkozva mondott le Pásztor Dániel.

Lemondott sajóvelezdi gyülekezeti lelkipásztori szolgálatáról Pásztor Dániel – írja a Református.hu. A lemondás – amelynek magánéleti, egészségügyi okai vannak, és amellyel megszűnik püspöki és zsinati lelkészi alelnöki megbízatása is – az illetékes Borsod-Gömöri Református Egyházmegye elnökségének lemondást megállapító határozatával válik hatályossá – írja a portál.

Azt is közölték, hogy a Tiszáninneni Református Egyházkerület a Magyarországi Református Egyház választási szabályai szerint választ majd új püspököt.

A Telex szerint Pásztor lemondása azért váratlan, mert április végén zsinatot tartottak a reformátusok, ahol Pásztort választották meg a zsinat alelnöki pozíciójára.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatán – miután február 16-án lemondott a tisztségről Balog Zoltán a kegyelmi botrány nyomán – Steinbach József dunántúli püspököt választotta meg a zsinat lelkészi elnökének.


Steinbach megválasztása előtt két nappal az rtl.hu is megírta, hogy az új zsinati elnök Balog püspök nyilatkozata szerint eddigi helyettese, Pásztor Dániel lett volna, de valami változott, és végül a korábban Balog mellett kiálló Steinbach lett a befutó.

Nyitókép: MTI/Vajda János

#Belföld#pásztor dániel#református püspök#lemondás#balog zoltán

Címlapról ajánljuk