Belföld

Vadiúj kampányszékkel járja az országot Orbán Viktor

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 23. 10:32

Margit néni csodaszékével Orbán Viktor 2022-ben választást nyert. Most egy ahhoz megszólalásig hasonló ülőalkalmatossággal indult országjárásra.

Ismét egy puritán faszékre állva szól az emberekhez országjárása közben Orbán Viktor. A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra készülve április 22-én kezdett kampányolni a miniszterelnök, és a turné első állomásán, egy nemesgörzsönyi magtárban tartott beszédet. Az ezekről készült hivatalos és MTI fotókon annyi látszik, hogy Orbán Viktor valamivel az emberek fölé emelkedve beszél a kezében lévő mikrofonba.

Vadiúj kampányszékkel járja az országot Orbán Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a kampánykörútja első állomásán a Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben 2024. április 22-én – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Bár a fotókon nem látszik, hogy min áll a kormányfő, a magasság azt sugallja, hogy valószínűleg egy olyasmi székről lehet szó, mint amilyenről a 2022-es országgyűlési választás kampányában szónokolt. Az a szék akkoriban híres is lett, Orbán Viktor egy Margit néni nevű hívétől kapta, és a megnyert választás után dedikáltan adta vissza a szerencsehozó tárgyat tulajdonosának, azzal hogy négy év múlva ismét kölcsönkérik.


Az Orbán Viktor Facebook-oldalára és Instagramjára feltöltött, 24 óráig látható sztorivideókban szúrtuk ki, hogy Orbán Viktor most is egy ugyanolyan széken állva szólt a nemesgörzsönyi gazdákhoz. A felvételek tanúsága szerint azonban bár teljesen hasonlít, mégsem ugyanarról a székről van szó, a fa mintázata több ponton is eltér. Tehát nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy nem kérték el vagy kapták meg újra Margit nénitől a szerencsehozó kampányszéket – igaz, nem is telt el négy év, és nem is országgyűlési választások jönnek. Helyette egy ahhoz megszólalásig hasonlító bútort állítottak csatasorba.

Vadiúj kampányszékkel járja az országot Orbán Viktor
Hasonlít, de nem ugyanaz
Vadiúj kampányszékkel járja az országot Orbán Viktor
A 2022-es széken mások a göcsörtök


A székkel kapcsolatban megkeresést küldtünk Havasi Bertalannak, Orbán Viktor sajtófőnökének, amennyiben választ kapunk, kiegészítjük vele cikkünket.

#Belföld#önkormányzati választás 2024#orbán viktor#szék

Címlapról ajánljuk