Belföld

Túszejtés volt a Lufthansa Budapestre tartó járatán 10 éve

rtl.hurtl.hu

2024. április 1. 13:20

Egy 5-10 centis kés volt a géprablónál – ezt mondta Konka Csaba, aki azon a Lufthansa repülőgépen utazott, amelyet egy koszovói férfi eltérített. 2014. április elsején délelőtt a támadó egy éles eszközzel megsebesített három légiutaskísérőt a Lufthansa Münchenből Budapestre tartó repülőjáratán. A férfi menedékjogot kért, de kitoloncolták, ezért ejtett túszt.

Túszejtés volt a Lufthansa Münchenből Budapestre tartó járatán 10 évvel ezelőtt. Egy 33 éves koszovói férfi borotvapengével támadt a stewardessekre, aminek következtében a repülő azonnal visszafordult. A támadót kitoloncolták Németországból, ezért volt fent a gépen, és már a beszálláskor zavartan viselkedett a korabeli beszámolók szerint. A férfi egy időre a vécébe is bezárkózott az egyik stewardess-szel. Összesen hárman sérültek meg. Az elkövetőt mások mellett egy magyar férfi szerelte le. 

Konka Csaba Amerikából tartott hazafelé, ő és néhány utastársa voltak azok, akik megakadályozták, hogy sokkal nagyobb baj történjen. Miután az egyik stewardess kiabálni kezdett, egy percig sem gondolkodott.

Annyi lélekjelenlétünk volt párunknak, négy embernek, akik oda előre szaladtunk és megakadályoztuk, hogy kinyissa az ajtót. Hozzá nem mertünk nyúlni, mert hogy a hölgy nyakához szorította a kést

– mondta. Konka Csabát az RTL a repülőtéren várta, elmesélte, hogy mit éltek át akkor a gépen.

#Belföld#ezen a napon#túszejtés#repülő#budapest#lufthansa#münchen

Címlapról ajánljuk