Belföld

Sulyok Tamás cége, Lakatos István vagyona, Falusi Mariann könnyei, Beat üzenete és Stahl Judit lánya

rtl.hurtl.hu

2024. március 2. 19:05

Megválasztották Magyarország új köztársasági elnökét, a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin után Sulyok Tamás lett az új államfő. Utánajártunk, mit gondol róla az utca embere, és mit lehet tudni a rendszerváltás idején működtetett piramisszerű cégéről. Megmutatttuk azt is, hogyan menekült lehajtott fejjel kérdéseink elől a bicskei református gyülekezet lelkésze, akit K. Endréről próbáltunk kérdezni. Lakatos István megválaszolta a vele kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket, egyebek mellett kiderült, hogy mekkora a vagyona. Stahl Judit megmutatta 19 éves lányát, és Falusi Mariann könnyek között mesélt Lang Györgyiről. A hét videós összefoglalója. 

Politika

Sulyok Tamás személyében új köztársasági elnököt választott meg az Országgyűlés: ő a rendszerváltás utáni Magyarország hetedik államfője. A poszt azután üresedett meg, hogy Novák Katalin belebukott a kegyelembotrányba, és lemondott. A rendszerváltás után immár másodszor fordult elő, hogy a sajtó tényfeltáró munkája a köztársasági elnök bukásához vezetett.  


Sulyok Tamás első üzlete egy piramisszerűen felépült cég volt, amit a rendszerváltás idején működtetett – erről a HVG írt a héten. A köztársasági elnök valutás boltjaiban aranyat, videókazettákat és legót is lehetett kapni. A Híradó kérdéseire az Alkotmánybíróság sajtóosztálya azt írta: a cég tevékenysége nem hasonlítható piramisjátékhoz, hanem a manapság is népszerű MLM elven működött az értékesítési tevékenysége. 


Sulyok Tamás az egészségügy privatizációjából is kivette volna a részét.

De vajon mit gondol az utca embere az új köztársasági elnöktől, és egyáltalán mennyit tud róla? A Blaha Lujza téren kérdeztünk erről járókelőket: volt, aki első „rabszolgatörvény” szentesítése miatt emlékszik Sulyok Tamásra, más szerint az embereknek kellene megválasztaniuk az államfőt. 


Arról is megkérdeztük a budapestieket, mit gondolnak a marihuána legalizációjáról, miután immár Németországban is legálisan lehet füvet szívni áprilistól. Volt, aki máris Nemzeti Kenderboltokat vizionált, és akadt, aki azt ajánlotta, hogy kannabisz helyett mindenki fogyasszon inkább gyümölcsöt.


Magyar Péter ismét kitálalt – most épp Orbán feleségéről és a fiatalabb vejéről. Varga Judit volt férje azt mondta: nagyon sok olyan vacsorán volt, ahol ott ült az asztalnál több ezer milliárd forint, és néha Orbán Viktor is. És látott olyat is, hogy Lévai Anikó minisztereket is számonkért. 


Lehajtott fejjel menekült az RTL Híradó kérdései elől a bicskei református gyülekezet lelkésze. Azt szerettünk volna megtudni: igaz-e, hogy K. Endrét, a bicskei gyermekotthon kegyelmet kapó korábbi igazgatóhelyettesét presbiterré választhatta a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után.


A magyar parlament megszavazta a héten Svédország NATO-csatlakozását. Ennek Moszkva nem örül, a stockholmi utcákon megszólaltatott emberek többsége viszont igen.


Nem álltak fel a kormánypárti képviselők az elhunyt orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij emlékére. Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitóülésén Tordai Bence kért erre képviselőtársait. A Fidesz-KDNP frakció mellett a Mi Hazánk politikusai is ülve maradtak.


Bűnügyek, tömegbaleset

Fejbe rúgta és ájultra verte lánya iskolatársát egy ócsai nő – erről felvétel is készült. A nőt súlyos testi sértés kísérlete miatt előállították a rendőrök. A helyiek úgy tudják, a lányok előző nap vesztek össze valamin, ez késztette támadsára az őrjöngő anyát.


Rekordösszegű, 265 millió forintos kártérítést és havi 1 millió 800 ezer forintos járadékot ítéltek meg a fiú családjának, aki lebénult, miután az óvodában félrenyelte a tízórait még 2013-ban. Az óvodát képviselő ügyvéd szerint magyar viszonylatban abszurd a kártérítés összege.


Múlt hétvégén tömegbaleset történt az M7-es autópályán. A nagy ködben többen összeütköztek. Egy ember meghal 18-an megsérültek, és 40 jármű tört össze. Ezt mondták a szemtanúk a karambolról:

Emberi történetek

Hány éves Lakatos István? Ki a felesége? Mekkora a vagyona? És miért hívják Focusnak? – A Cápák között befektetője az rtl.hu kérésére megválaszolta azokat a kérdéseket, amelyekre a leggyakrabban keresnek rá vele kapcsolatban az interneten. 


„Nem akartam senkire rátenni azt a terhet, hogy iszonyatosan meg vagyok ijedve” – mondta Erdélyi Tímea a Portréban egy néhány évvel ezelőtti betegségéről, amit egyedül vészelt át. A Barátok közt első Tildája és A mi kis falunk Ildikója az interjúban arról is beszélt, mennyire áldás vagy átok a munkájában, hogy nem igazán látszik rajta az idő múlása. 


Kabát Péter a Sztárbox után komoly döntést hozott menyasszonyával, Róka Adrival, a 2024-es évre nagy terveket szövögetnek. Interjúnkban mesélt arról is, hogyan emlékszik vissza az összecsapására Rácz Jenővel, és hol tart jelenleg a felépülésben a kiütéses vereség óta.


Falusi Mariann 20 kilót fogyott, és könnyek között emlékezett Lang Györgyire. Az énekesnő 2023-ban édesanyját és alkotótársát is elveszítette. Meghatódva mesélt arról, milyen fontos ember volt az életében Györgyi, aki a baráti társaságuk mozgatórugója és összetartó ereje volt. Falusi Mariann életmódváltása, karrierje és hobbija is terítékre került a Reggeliben. 


Beat a visszatérésére készül, L.L. Juniornak és G.w.M-nek is üzent. „Nem azért nincs állásom, mert lusta lennék” – mondta, aki most mindent feltett a zenélésre. A Fekete Vonatból ismert rapperől egy évvel ezelőtt az a hír járta, hogy nagyon rossz anyagi helyzetbe került és egy munkásszállón húzta meg magát, majd onnan is eljött. Most újabb interjút adott a Fókusznak, hogy elmondja, hogyan alakult azóta az élete. 


Stahl Judit megmutatta 19 éves lányát, akivel egy gasztronómiájú témájú rögtönzéses alapú színdarabon dolgoztak együtt. „Pici korodtól tiszteltem, hogy önálló ember vagy” – mondta a műsorvezető lányáról, Stahl-Bohus Hannáról. A Fókusznak azt mesélték, elég erősnek érezték a kapcsolatukat ahhoz, hogy belevágjanak egy több hónapos alkotófolyamatba. 


Műsorok és sorozatok 

„Nem tud olvasni” – Bánki Gergely és Gubik Ági megküzdöttek a közös jelenetükért A mi kis falunkban. A színészek bakija jó hangulatú nevetgéléseket okozott.


Lakatos István nem nézte jó szemmel, hogy Moldován András nem hagyta szóhoz jutni az Infoscreen vállalkozás bemutatója alatt. „Nem azért vagyok csendben, hogy te tovább beszélj, hanem azért, hogy elhallgass” – üzente befektetőtársának. 


Már elérhető a Renitens első két epizódja az RTL+ előfizetői számára, a tévénézők pedig most vasárnap láthatják a sorozatot a Cápák között után. Makranczi Zalán az rtl.hu-nak elárulta, valami olyasmit tett Dobler százados szerepéért, amit nem nagyon szoktak a színészek.


És hamarosan jön a 12. ValóVilág! 22 évvel az első VV után Magyarország elsőszámú luxusbörtöne ismét várja lakóit. Hiába lett mára bűnös élvezet beköltözős realityt nézni, ez a műfaj sohasem megy ki a divatból. A jelentkezésről itt tudhatnak meg részleteket

 

#Belföld#sulyok tamás#kabát péter#köztársasági elnök#nato#svédország#magyar péter#bicskei gyermekotthon#k. endre#m7-es autópálya#lakatos istván#erdélyi tímea#falusi mariann#Beat#A mi kis falunk#A renitens#Cápák között#való világ#RTL+#a hét videói

Címlapról ajánljuk