Belföld

„Hibásan kezeltem a Barcza Borozóban történt eseményeket” – lemondott kocsmai balhéja után a fideszes alpolgármester

rtl.hurtl.hu

2024. február 27. 16:54

Cseuz Zsolt mellett még két fideszes önkormányzati képviselő is távozik, ők függetlenként folytatják a munkát a továbbiakban.

Lemond a tisztségéről Cseuz Zsolt, Tiszaföldvár fideszes alpolgármestere, aki szombaton egy vállalkozó barátjával balhézott egy helyi borozónál – írja a 444.hu.

Az esetről több videó is előkerült. Ezeken többek között az látszott, hogy Cseuz és a félmeztelen Kiss Ferenc áll a Barcza Borozó előtt, és az utóbbi rugdossa és rázza annak a lelakatolt kapuját. Az utóbbi úriember mindeközben arra biztatta trágárul a bent levőket, hogy menjenek ki.

Az alpolgármester a Facebookon jelentette be a lemondását, azt írta, hogy „a hétvégén egy régóta húzódó, folyamatos provokációkkal és fenyegetésekkel teli magánügy következtében hibásan kezeltem a Barcza Borozóban történt eseményeket”. Azt is hozzátette, az szerinte a videókon látható, hallható, hogy verbálisan végig inzultálták, provokálták őt és Kiss Ferencet is.


Herczeg Zsolt, a Fidesz helyi egyéni országgyűlési képviselője azt mondta a 444-nek, hogy „Cseuz Zsolt vasárnap tájékoztatott az ügyről, azóta többször is beszéltünk. Helyesnek tartom a lemondását, teljes mértékben támogattam a döntését”. Azt még nem tudni, hogy Cseuz indul-e az önkormányzati választáson.

Rajta kívül lemondott még két tiszaföldvári fideszes önkormányzati képviselő is, akik függetlenként folytatják. Egyikük, Burján Zoltán azzal indokolta a döntését, hogy „egy értékközösség tagja szerettem volna lenni, de nem egy érdekcsoporté, aki nem a teljes település, hanem szűkebb gazdasági kör gyarapodását segíti elő, jómagam nyugodtan alhatok tiszta lelkiismerettel, sokakkal ellentétben”.

A tiszaföldvári balhé a héten a második, amikor fideszesek esnek egymásnak. Nemrég Kecelen fordult át verekedésbe a sportcsarnok vezetőjének és az egyik önkormányzati képviselőnek a közös kocsmázása.


Nyitókép: Cseuz Zsolt Koncz Zsófiával, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettesével egy nappal a balhé előtt. Fotó: Facebook/Cseuz Zsolt

#Belföld#tiszaföldvár#cseuz zsolt#kocsma#borozó#verekedés

Címlapról ajánljuk