Belföld

Sztrájkolnak a német légitársaság dolgozói, Magyarországot is érinti

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 19:58

A Lufthansa személyzetének sztrájkja miatt már hétfőn este több tucat járatot töröltek, a német légitársaság budapesti járatait is érintettek.

A Lufthansa német légitársaság földi személyzetének tervezett sztrájkja miatt már hétfőn este több tucat járatot töröltek, budapesti járatok is érintettek – tudatta az MTI.

A légitársaság jelentős járatkimaradásokra figyelmeztetett a kedd hajnali 4 órától szerda reggel 7 óráig tervezett munkabeszüntetés miatt. A sztrájk frankfurti, a müncheni, a hamburgi, a berlini, a düsseldorfi, a kölni, valamint a stuttgarti reptér személyzetét érinti. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér honlapja szerint emellett eddig 

törölték a kedden a magyar fővárosból Frankfurtba és Münchenbe tartó, valamint az onnan érkező járatokat, továbbá a Frankfurtból hétfőn késő este érkező járatot is.

A Lufthansa tájékoztatása szerint a sztrájk ideje alatt járatainak 80-90 százalékát törölheti, hasonlóan a február eleji munkabeszüntetéshez, amely mintegy 900 járatot és több mint 100 ezer utast érintett. A Lufthansa arra kéri az utasokat, hogy utazás előtt tájékozódjanak az interneten a járatokkal kapcsolatban, a sztrájk miatt ugyanis a repülőtereken nem lesz lehetőség a jegyek átfoglalására.

A Verdi szakszervezet volt az, amelyik a folyamatban lévő bértárgyalásokkal kapcsolatban szólította fel munkabeszüntetésre a Lufthansa Csoport mintegy 25 ezer alkalmazottat számláló földi személyzetét, hogy nyomást gyakoroljon a légitársaságra.

Nyitókép (illusztráció): Kai Pfaffenbach / File Photo via Reuters

#Belföld#lufthansa#sztrájk#munkabeszüntetés#liszt ferenc nemzetközi repülőtér#budapest airport#járattörlés

Címlapról ajánljuk