Belföld

Benyújtotta lemondását Varga Judit

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 19:21

Lemondásával hivatalosan is megszűnt Varga Judit képviselői megbízatása.

Hivatalosan is lemondott képviselői mandátumáról Varga Judit volt igazságügyi miniszter, a Fidesz országgyűlési képviselője. A döntésről pénteken írásban tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, írja a Telex.

Ezzel megszűnt Varga képviselői megbízatása: nem kap tiszteletdíjat, nincs mentelmi joga, minden egyéb juttatás is megszűnt. Ahogy mi is beszámoltunk róla: Varga azért mondott le, mert igazságügyi miniszterként tavaly áprilisban ellenjegyezte a K. Endre kegyelméről szóló köztársasági elnöki döntést.

Ekkor azt jelentette be: „Az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom. Visszavonulok a közélettől, lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról és az EP-lista vezetéséről is”.

Korábban volt férje, Magyar Péter arról is kitálalt: Varga le akarta váltani Völner Pált, de Orbán Viktor nem engedte ezt. Hosszabb cikkünkben arról írtunk: a kegyelmi ügy nem elsősorban Novák Katalin alkalmatlanságáról szólt, sokkal inkább az Orbán-rendszer működését mutatta meg

Nyitókép: MTI / Lakatos Péter

#Belföld#varga judit#képviselő#lemondás#kegyelem#botrány#novák katalin#parlament

Címlapról ajánljuk