Belföld

A fideszes média megírta, hogy „Megszólalt K. Endre, akit kegyelemben részesített Novák Katalin”, majd törölték a cikket

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 12:08

„Hallgattassék meg a másik fél is!” – így kezdődött az állítólagos K. Endre-poszt.

A Telex cikke szerint előkerült egy Facebook-bejegyzés, amely még Novák Katalin lemondása előtt jelent meg. A posztot K. Endének tulajdonítják. Az írást közlő oldal neve az, hogy „A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese voltam”.

A „Hallgattassék meg a másik fél is!” kezdetű írásban a szerző K. Endreként hivatkozik magára. A hosszú szövegben a szerző tagadja, hogy pedofil bűncselekmények elkövetésében segédkezett, koncepciós eljárásnak nevezte az ellen folyó pert, és azt állította, hogy nem ő, hanem a felesége írta meg a kegyelmi kérvényt – írja a lap.

A Blikk az ügy kapcsán elérte K. Endre feleségét, aki tagadta, hogy bármilyen közük volna a bejegyzéshez.

Az írást több Fidesz- és kormányközeli oldal is átvette. Az Telex azt írja, hogy a Vadhajtások és a kormánypárti médiatermékeket összefogó Mediaworks több lapja is megjelentette. Többek között a SzegedMa és a Világgazdaság is.

A cikket az említett lapok Novák Katalin lemondása után törölték, aki mégis rákattintott, csak egy hibakódot látott.

A Wayback Machine archívumából kiderül, hogy a SzegedMa „Megszólalt K. Endre, akit kegyelemben részesített Novák Katalin” címmel közölte a hosszú, 40 ezer karakteres írást változtatás nélkül. A Világgazdaság cikke azzal a címmel jelent meg, hogy „Rendkívüli – megszólalt a kegyelmet kapó K. Endre és részletesen elmondta, mi történt – fordulat jöhet a botrányban” – tette hozzá a lap.

A bejegyzésről szóló Világgazdaság-cikkben nem említették az ellenzék tiltakozását, mint ahogy Varga Judit felelősségét sem firtatták. A K. Endrének tulajdonított posztot ellenben „új és rendkívüli fejleménynek” nevezték az írásban.

Novák Katalin lemondásával és Varga Judit távozásával az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Balázs Attila / MTI

#Belföld#novák katalin#lemondás#k. endre#bicske#gyermekotthon

Címlapról ajánljuk