Belföld

Leszállt Magyarországon a honvédségi gép, amivel Novák Katalin Katarba ment

rtl.hurtl.hu

2024. február 10. 11:14

Az persze kérdéses, hogy Novák rajta van-e Dohából felszállt gépen. Elvileg vasárnapig tartana a dohai programja.

A Flightaware-en követhető annak a honvédségi gépnek az útja, amely minden valószínűség szerint Katarba szállította Novák Katalin köztársasági elnököt, akinek most sokan a lemondását követelik – írta a 444. A gép magyar idő szerint szombaton kora délután, háromnegyed 1 körül landolt.

Az persze kérdéses, hogy Novák rajta van-e Dohából indult gépen. A Magyar Honvédség HUAF122 jelű repülőgépe magyar idő szerint szombaton reggel fél nyolckor szállt fel.

Novák Katalin a hét második felében utazott az országba, az MTI szerint elvileg vasárnapig tartana a programja, amelynek része a tárgyalás Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel. A lap kereste a Sándor-palotát, hogy a köztársasági elnök rajta van-e a repülőn, megszakította-e a hivatalosan vasárnapig tartó programját, és ha igen, miért.

Orbán Viktor csütörtök délután közölte: alkotmánymódosítást kezdeményezett annak érdekében, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén ne lehessen elnöki kegyelmet adni. Tavaly áprilisban ugyanis Novák Katalin államfő kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének, akit kényszerítésért 3 év 4 hónap börtönre ítéltek. K. Endre az egyik gyereket kényszerítette arra, hogy tegyen hamis vallomást, ezzel védte a molesztáló igazgatót. 

 

#Belföld#novák katalin#kegyelmi botrány#honvédségi repülőgép#katar#doha

Címlapról ajánljuk