Belföld

Csepeli polgármester: Németh Szilárddal szemben nekem nem lehet igazam

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 10:15

Többek között azért, mert Németh a Fidesz alelnöke.

A HVG360-nak adott interjút Borbély Lénárd, csepeli polgármester, aki korábban remek kapcsolatot ápolt a térség országgyűlési képviselőjével, a Fidesz alelnökével, egykori rezsibiztossal, Németh Szilárddal.

Borbély, aki egy ideje már nem tagja a Fidesz helyi szervezetének, az interjúban többek között arról is beszél, hogy Csepelen összefogott ellene a baloldali ellenzék és egykori párttársa Németh Szilárd is.

Az interjúban visszatekint a kezdetekre, hogyan lett a nagyváradi születésű, határon túli magyarból csepeli fideszes lokálpatrióta:

„Én már Csepelen nevelkedtem, ide jártam óvodába, iskolába. Ez az én városom. A gyökereimet természetesen nem tagadtam meg, nemzeti érzelmű, konzervatív főiskolásként hallgattam meg 2002-ben, a választások két fordulója között Orbán Viktornak a Testnevelési Főiskolán mondott beszédét. Ennek hatására a barátaimmal elhatároztuk, hogy hozzásegítjük a jobboldalt a második fordulóban a győzelemhez. Ez akkor nem sikerült, de a Fideszben maradtam, beléptem a csepeli alapszervezetbe” – emlékezett vissza Borbély, aki azt is elárulta, hogy a fideszes belharcok ellenére miért maradt sokáig a szervezetben.

Németh Szilárddal együtt nagyon kemény munkát fektettünk abba, hogy 2010-ben megnyerjük az országgyűlési és az önkormányzati választásokat is, ő pedig polgármester lett

– mondta Borbély Lénárd.

Arra a kérdésre, miszerint miért romlott meg a viszonyuk, azt válaszolta, hogy ő továbbra is hű maradt ahhoz, amit Csepel fejlesztéséről gondoltak korábban közösen.

A Kis-Duna-part megóvása, a művelődési és közösségi központként működő Munkásotthon, a Csepel SC fejlesztése és megtartása. Ő lett hűtlen mindezekhez, amikor a saját alapítványába vitte a Csepel SC-t, a birkózócsarnokot, és a Munkásotthont is kinézte magának

– tette hozzá a polgármester, aki arra a felvetésre, hogy miért őt rakták ki akkor a helyi szervezetből, azt felelte, hogy „Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, úgyhogy egy ilyen vitában nekem nem lehet igazam. Nekem csak egy emberrel van és volt vitám a Fideszben, a baráti kapcsolataim megmaradtak. Máig egyetértek a Fidesz és a kormány irányvonalával a nemzeti sorskérdésekben, a menekültügyben, a családpolitikában és sok mindenben”.

A csepeli fideszes belháborúval korábban az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: Híradó

#Belföld#borbély lénárd#németh szilárd#csepel#fidesz#polgármester

Címlapról ajánljuk