Belföld

Az egészségügy helyzete és a korrupció aggasztja legjobban a magyarokat

rtl.hurtl.hu

2024. január 30. 11:46

Előkelő helyen szerepel az aggodalmak között az infláció és a szegénység is.

Az emberek világszerte optimistábbak lettek a jövőt illetően, csak két országban, Dél-Afrikában és Peruban lettek pesszimistábbak az emberek – írja a Népszava az Ipsos 29 országban készült felmérésére hivatkozva.

Lengyelországban a kormányváltás után jelentős javulás történt az emberek hangulatában, 2022 decemberében 84 százalékuk gondolta azt, hogy rossz irányba haladnak a dolgok, az elmúlt időszakban már csak 43 százalékuk gondolja ezt.

Gazdaságilag Magyarországon is javulás tapasztalható, nőtt az optimisták aránya 2022 végéhez képest. Az egészségügy miatt a magyarok továbbra a legjobban aggódnak, de pesszimizmusra ad okot itthon a korrupció, a szegénység és az infláció is.

Az egészségügyet az elmúlt 12 hónapból tízszer tartották a legaggasztóbbnak, tavaly év végén pedig 51 százalékos említést kapott, a második helyen a korrupció áll 44 százalékkal, a harmadik és a negyedik helyen a szegénység (41 százalékkal) és az infláció (40 százalékkal) áll. A legkevésbé a koronavírus és a terrorizmus miatt aggódnak a magyarok (előbbit 3 százalék említette, utóbbit pedig csak 1 százalék).

Az egészségügy átszervezésével kiemelten foglalkozik az RTL Híradója:


Nyitókép: RTL

#Belföld#korrupció#ipsos#felmérés#infláció#egészségügy#aggodalom

Címlapról ajánljuk