Belföld

Megtámadták a Momentum pultját a konzultációs ívek gyűjtése közben

rtl.hurtl.hu

2024. január 27. 17:37

A pult nem dőlt fel, de több helyen eltört.

Konzultációs ívek gyűjtése közben támadták meg a Momentum pultját Körmenden – írta Pleva Dániel, a párt helyi politikusa a Facebookon.

Közlése szerint egy kormánypárti választó megpróbálta felrúgni a pultjukat, miközben a propagandában hallható állításokat ordítozta. A pult nem dőlt fel, de több helyen eltört.

„Több Fidesz-szavazó is odajött, hogy sajnálják, hogy valaki így viselkedik. Köszönjük nekik, és remélem, elgondolkodtató a számukra is, hogy a Fidesz milyen éket ver magyar és magyar közé!” – írta Pleva Dániel. Az aHang január 31-ig gyűjti a ki nem töltött konzultációs íveket, így tiltakoznak a kormányzati propaganda, az irányított kérdések ellen. Ebben segít nekik több szervezet is, például a Momentum is.

Közben a kormány a napokban közzétette a legújabb, a Szuverenitásunk védelméről című nemzeti konzultáció eredményét, amelyből világosan látszik, hogy a kitöltők nagyjából 99 százaléka szinte mindenben egyetért a kormánnyal.

A Publicus Intézet korábbi felmérése alapján csupán a magyarok 26 százalék véli úgy, hogy tényleg az emberek véleményére kíváncsi a kabinet, a többség szerint adatgyűjtés folyik. A felmérésből kiderült, hogy még a fideszesek csaknem ötöde is úgy érzi, hogy irányítottak a nemzeti konzultáció kérdései.

Nyitókép: Momentum Mozgalom Facebook

#Belföld#momentum#körmend#támadás#nemzeti konzultáció#pult

Címlapról ajánljuk