Belföld

Orbán Viktor: Éjszakánként csirkéket pakoltunk a Fodor–Áder–Völner hármassal

rtl.hurtl.hu

2024. január 27. 5:58

A miniszterelnök azt mondta, a munka remekül fizetett, 1000 forintot kaptak egy éjszakára. 

Fodor Gábor, a Fidesz alapítója, egykori SZDSZ-es politikus a Blikknek nosztalgiázott arról, hogy milyen munkákat végeztek a Bibó István Szakkollégiumban tanuló társaival még az egyetemi évek alatt. 

Állítása szerint gyakran vállaltak statisztamunkát filmekben, de ezt mind nagyon unalmasnak találták. 

„Egy időben takarítást is vállaltunk (Orbán) Viktorral, Lévai Anikóval, Szájer Józsival, Handó Tündével, Molnár Péterrel, Völner Palival és első feleségemmel, Honecz Ágival, mások pedig idős bácsiknak és néniknek vásároltak be. Újságban adták fel a hirdetéseket, írtak nekünk listát, mi pedig a boltban megvettünk mindent és elvittük nekik. De Viktor a csirkepakolást szerette a legjobban” – idézte fel a miniszterelnökről Fodor Gábor.

A lap megkereste a kormányfőt, Orbán Viktor pedig megerősítette, hogy valóban egy csirketelepen dolgoztak.

„Egy budapest határában lévő csirketelepen melóztunk éjszakánként, a hizlalási szakasz végén kellett kiüríteni a ketreceket és kamionokra pakolni a szárnyasokat. A feladat igazi csapatmunka volt: a lányok hármasával összefogták a lábuknál a csirkéket és ezt átadták a következő csapatnak, ebben voltam én is. Mi átvittük a jószágokat a »hosszúpuskáknak«, azaz a Fodor–Áder–Völner hármasnak, akik magasságuknak köszönhetően könnyebben feltették a kamion platójára az állatokat. Kezdő egyetemisták voltunk, ráadásul remekül fizetett, 1000 forintot kaptunk egy éjszakára. Reggel mentünk be az egyetemre, de előtte mindig beugrottunk hajnalban a Móricz Zsigmond körtéri tálcás kifőzdébe, a Lordok Házába, ahol remek szendvicsek és főzelékek voltak. De ha már az alkalmi munkáknál tartunk, dolgoztam egy nyomdában is Kövér Lászlóval, ahol az akkori népszerű újság, a Sportfogadás című lap kötegelt példányait pakoltuk” – mondta Orbán Viktor.

Fodor Gábor egyébként az állami tévében és egyéb médiamegjelenései alkalmával a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet (KRKI) igazgatójaként szerepel. A Népszava cikke szerint magáról a KRKI-ról viszont nem lehet hallani, egy pódiumbeszélgetést leszámítva nem találták nyomát nyilvános munkának.

Az intézet a lap megkeresésére akkor azt közölte, hogy a KRKI tevékenységét a „pandémia és az azt követően kialakult gazdasági körülmények miatt sajnos nem az eredeti elképzelések szerint tudta megvalósítani. Jelenleg több projekt kialakításán dolgozunk, melyek megvalósulása segíthet céljaink elérésében.” Tájékoztatásuk szerint az intézet „alapítása óta állami vagy az állam működéséhez kötődő szervezettől semmilyen anyagi forrásában nem részesült”.

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

#Belföld#orbán viktor#fodor gábor#áder jános#völner pál#egyetem

Címlapról ajánljuk